esmaspäev, 2. jaanuar 2017

Täidetud bataat ja sidrunine kurgisalat

Bataat on hea ja veel parem on see täidetuna. Täitmise võimalusi on palju, mina täitsin seekord hakitud kalkuni rinnaliha ja päikesekuivatatud tomatipestoga. Juurde serveerisin sidrunist kurgisalatit, mis on samuti üks maitseküllane kombinatsioon headest asjadest. Nii lihtsalt üks imehea roog valmibki.
Head katsetamist! :)

Sidrunine kurgisalat:
1 varsselleri vars
0,5 sidruni mahl
2 tl suhkrut
1 sl hakitud peterselli
1 pikk värske kurk
0,5 avokaado viljaliha
0,5 Granny smith õuna

Täidetud bataat:
1 väike bataat
250 g Rannamõisa hakitud kalkuni rinnaliha
6 kirsstomatit
3 küüslauguküünt
1 tl kuhjaga päikesekuivatatud tomatipestot
2 sl + 1 sl riivitud parmesani
Peterselli
Oliiviõli
Sool/pipar


Sidrunise kurgisalati valmistamiseks tükelda kaussi varsseller ja petersell. Pressi juurde sidrunimahl, lisa 2 tl suhkrut ja sega ühtlaseks. Lõika spiraal lõikuriga kurk pikkadeks ribadeks ning lisa kaussi. Lõika avokaado ja õun viiludeks ning lisa salatile. Serveeri! Selle salati võid kõige viimasena valmistada, see valmib väga kiiresti!  (Avokaado säilitamiseks aseta avokaado viilud sidrunivette ja kata anum fooliumiga).

Täidetud bataadi jaoks kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika bataat pooleks ja pane 30 minutiks ahju. Eemalda lusikaga enamus baatadi sisust ja püreesta blendris ühtlaseks kreemiks.

Sega kausis omavahel hakkliha, tomatipesto, 2 sl parmesani ja kirsstomatid. Lisa juurde purustatud küüslauk ja püreestatud bataadi sisu. Sega omavahel ühtlaseks massiks. 
Prae saadud segu kergelt pannil ja maitsesta soola ning pipraga. 
Täida hakkliha-bataadi seguga tühjaks tehtud bataadid. Riivi peale parmesani juustu ja pane ahju 180 kraadi juurde 5-8 minutiks. 
Serveeri täidetud bataate värske peterselli ja sidrunise kurgisalatiga.





Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar