esmaspäev, 23. jaanuar 2017

Kuidas valmistada ravioole koduste vahenditega?

Ise tehtud ravioolid on maitsvad, lisaks suurepärasele maitseelamusele on sul väga palju võimalusi nende täitmiseks, mis poest ostes sul puudub. Kasuta täidiseks seda, mida hing ihkab! Samuti tuleb ise ravioole tehes ka hind palju odavam.

Mina valmistasin ravioole täiesti vanaaegsel moel, ei mingeid taignasõtkujaid ega pastamasinaid. Need kõik masinad teevad elu küll poole kergemaks aga saab ka ilma. Kusjuures odavamad pastamasinad ei maksa väga palju aga nende tehtava töö kvaliteet on väga kaheldav.

Enne ravioole valmistama hakkamist juhin tähelepanu mõningatele olulistele punktidele, mis aitavad sul neid hõlpsamalt valmistada:


  • Üheks olulisemaks teguriks on kõrge kvaliteediga nisujahu kasutamine. Kõige parem jahu raviooli taigna ja pasta valmistamiseks oleks 00 tüüpi nisujahu ehk siis ekstra peene jahvatusega. Eestis on seda poodidest üsna raske leida, kuid olen üsna kindel, et leidub poode, kus on see täitsa saadaval.
  • Teiseks oluliseks teguriks taigna elastseks palliks sõtkumine. Taignapallile vajutades peab see paari sekundi jooksul tagasi kerkima.
  • Kolmandaks ülitähtsaks punktiks on taigna õhukeseks rullimine. Kõige kergem viis seda teha on muidugi pastamasinaga aga kuna minul seda ei olnud ja arvan, et seda ei ole ka päris paljudel teistel, siis rullisin seda taignarulliga ja ka see variant töötab edukalt!


Raviooli taigen:
175 g kvaliteetset nisujahu (ekstra peene jahvatusega nisujahu)
2 muna (M suurus)

Täidis:
1 sl oliiviõli
25 g võid
1 sibul
80 g suitsupeekonit
150 g Rannamõisa pardisüdameid
tüümian
sool/pipar

Serveerimiseks:
Oliiviõli
Võis praetud seeni
Parmesani
Soola

1. Kõigepealt alusta taigna valmistamisest, selleks sega omavahel jahu ja munad.

2.Vala saadud segu jahusele lauale ja võta appi käed ning hakka sõtkuma.

3. Sõtku taigent seni, kuni saad ühtlase elastse taigna.

4. Vormi taignast pall ja kata toidukilesse ning jäta üheks tunniks toatemperatuurile seisma.

5. Järgmisena valmista täidis, selleks haki sibul ja suitsupeekon kuubikuteks. Puhasta pardi südamed üleliigsest rasvast ja kelmetest. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pruunista õli ja või segus kõik komponendid. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Pane saadud segu blendrisse ja tükelda ühtlaseks massiks, aga mitte täitsa püreeks. Maitsesta vajadusel soolaga veel.

6. Võta taignapall kilest välja ja lõika pooleks (väiksemat taignapalli on kergem rullida) ning rulli laual nii õhukeseks kui saad. See võib võtta aega, aga mida õhem on taigen seda parem on tulemus.

7. Aseta taignale parajate vahedega täidis ning lõika taignast välja sama suurune riba, millega saaks ravioolid kenasti ära katta.

8. Vajuta taigen kõvasti näppudega kinni, nii et taigna ja täidise vahele jääks võimalikult vähe õhumulle. Kui taigen ei taha hästi kinni jääda, siis võta appi vesi ning pintselda ääred kokku, nii haakub taigen paremini kinni.

9. Lõika ravioolilõikuriga ravioolid välja. Seda saab edukalt teha ka noaga.

10. Lõika ka nii pidi.

11. Nüüd on ravioolid valmis keetmiseks. Keeda ravioolid soolaga maitsestatud vees al denteks ehk poolpehmeks. Serveeri valmis ravioole oliiviõli, praetud seente ja parmesani juustuga.

Foto: Kristian Neemela

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar