reede, 29. jaanuar 2016

Ülihead kreeka pähkli küpsised

Vanad head "kreeka pähkli" küpsised, mille tegemise isu tekkis peale spetsiaalsete vormide leidmist. Ega need vormid on ka paras defitsiit ja ilma nendeta on päris keeruline just selliseid küpsiseid valmistada, ei saanud ju juhust kasutamata jätta. Paar tundi korraliku tööd ja valmis nad saidki. Valmisid nad mängleva kerglusega, tugitoolis istudes, menüüd koostades, kui samal ajal minu teine pool neid köögis vaaritas, teine pool on mul märgatava arengu teinud, tubli!



Retsept:

Muretainas:

200 g võid
85 g suhkrut
2 muna
350 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola

Täidis:

400 g purk kondespiima
100 g võid


Valmistamine:

  1. Kõigepealt valmista küpsisetäidis, selleks pane 2 tunniks  kondenspiima purk keema, vett pane nii palju, et purk oleks veega kaetud ja keeda madalal kuumusel.
  2. Valmista muretaigen, vahusta toasoevõi ja suhkur ühtlaseks, lisa munad, jahu, küpsetuspulber ja soola, sega ühtlaseks massiks ja pane kilesse ning hoia umbes pool tundi külmkapis.
  3. Valmista ette pähklirauad ja kuumuta seda pliidil mõlemalt poolt, kui rauad on kuumad siis pane igasse auku kreeka pähkli suurune pallike ja küpseta kuldseks.
  4. Kui kondenspiim on kaks tundi ära keenud siis jahuta kondenspiima veidike, lisa 100 g võid ja sega ühtlaseks täidiseks. Jahuta segu maha.
  5. Kui täidis jahtunud siis hakka küpsiseid täitma. Mõlemad küpsise poolikud tuleb täita ning seejärel kokku suruda.
  6. Pane küpsised külmkappi paariks tunniks külmkappi, see teeb küpsised pehmemaks.


Retsept on pärist Nami-Nami-st.

1 kommentaar :

  1. Mu lätlasest sõber valmistab neid oma küpsisevabrikus. Lasi eraldi vormid teha,ahjupannid süvenditega, et mitte neid pähklikoori ükshaaval täita. Valmis täidise ostab Eestist. Toodang on ka eesti Maximates müügil.

    VastaKustuta