Kolmapäev, 19. juuli 2017

Hõrk kodujuustukook

See kord valmistasin ühte väga hõrku ja suviselt värsket kodujuustukooki ning mille valmistamine on hämmastavalt lihtne. Koogi valmistamisele kuluv aeg on lühike ning küpsetamist see ei vajagi. Kõige aeganõudvam protsess on koogi tahenemine aga see on ootamist väärt. 
Koogi täidiseks on kodujuust, hapukoor, sulajuust ja suhkrud, mis moodustavad koos suurepärase maitsekoosluse. Kerge juustude soolakus ja magusus toimivad siin lihtsalt suurepäraselt, et seda peab lihtsalt proovima. 
Koogi serveerimisel kasutasin hapukat lemon curd'i  ja marju.
Head katsetamist!


Põhi:
160 g vaniljeküpsiseid
100 g Alma Eesti võid 82 %

2 suurt pakki Alma kodujuustu hapukoorega 4% 380 g
175 g Valio Viola sulatatud juustu 
150 g Alma hapukoort 20 %
100 g suhkrut
5 g vaniljesuhkrut
10 g pulber želatiini + 50 g külma vett želatiini paisutamiseks

Serveerimiseks:
Lemon curd'i
Erinevaid marju

Põhja valmistamiseks purusta küpsised puruks. Seejärel sulata või ja sega need omavahel kokku ja suru küpsetuspaberiga voodertatud koogivormi põhjale. Mina valmistasin mitu väikest kooki, kuid võib teha ka ühe suure koogi, näiteks 21-24 cm suurusesse koogivormi.

Täidise valmistamine on lihtne. Kõigepealt pane želatiin veega paisuma. Seejärel kaalu ülejäänud komponendid blendrisse ja purusta ühtlaseks massiks. Järgmisena sulata paisutatud želatiin ja vala see peene nirena blendrisse kodujuustumassi hulka ja blenderda seni kuni kõik on ühtlaseks segunenud.
Vala saadud segu koogivormi küpsisepõhjale ja aseta külmkappi vähemalt viieks tunniks tahenema. 
Serveeri kooki lemon curd'i  ja marjadega.





Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar