Esmaspäev, 5. detsember 2016

Lasanje bolognese

Minu esimene lasanje retsept siin blogis ja kusjuures see sai tõsiselt hea!
Lasanje on toit, mida söövad vist kõik elanikud siin, kui seal maamuna peal. Itaalased teevad head asja!
Hoiatan ette juba, et minu lasanje on parajalt rammus ning juustu ega hakklihaga koonerdatud pole. Nii nagu peab!
Proovi järele!

12 lasanje lehte

Bolognese kaste:
Oliiviõli
0,5 tk sibulat
2 küüslauguküünt
600 g kodusthakkliha (50:50)
400 g konservtomateid (kooritud, terved)
200 g tomatipüreed
1 sl worcestershire kastet
Sool/pipar/suhkur
Basiilik

Juustukaste:
400 ml Alma köögikoort 20%
100 g Valio Kuninga Gouda Pidupäeva juustu

Kõige pealmine kiht:
100 g Valio Kuninga Gouda Pidupäeva juustu

Valmista kõigepealt bolognese kaste. Selleks haki sibul ja küüslauk ning pruunista kõrge äärega pannil kuldseks. Lisa juurde hakkliha ja pruunista seegi. Vala hakklihale juurde konservtomatid ja tomatipüree ning hakitud basiilik. Maitsesta kaste worcestershire kastme, soola, pipra ja suhkruga. Lase kastmel 10 minutit madal kuumusel podiseda.

Järgmisena valmista juustukaste. Selleks kuumuta potis koor ja lisa juurde 100 grammi riivitud juustu. Kuumuta segu samal ajal segades kuni tekib ühtlane konsistents. Maitsesta soola ja pipraga.

Nüüd lao lasanje kokku. Alusteks tõsta paar kulpi bolognese kastet lasanjevormi põhja ning määri ühtlaselt laiali. Järgmisena lisa 3 lasanje lehte, ühe pead pooleks tegema. Kolmandana lisa bolognese kaste lasanje lehtedele, siis juustukaste, siis jälle lehed ja sellises järjekorras jätkadki kuni kogu kraam otsas. Neli viimast kihti peavad olema: lasanje lehed, bolognese kaste, juustukaste ja riivitud juust.

Kokku peaks tulema neli kihti. Küpseta 175 kraadi juures 40-60 minutit. Peale küpsemist lase 10 minutit jahtuda.

Mõnusat katsetamist!




Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar