Neljapäev, 22. detsember 2016

Mahlane kirsikook

See on üks mõnusalt lihtne end samas igati sobilik jõululaua kook. Mõnusalt mahlane ja kirsside hapukus on uskumatult hea. Seda kooki sobib süüa nii soojalt kui jahtunult. Serveeri juurde jäätist, see annab mõnusa nüanssi juurde.

4 muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
200 g toorjuustu
200 g hakukoort
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g külmutatud kirsse

Kuumuta ahi 165 kraadini.
Vahusta munad suhkrutega kohevaks vahuks. Sega omavahel toorjuustu ja hapukoor ning lisa vahustatud munade hulka, sega ühtlaseks. Teises kausis sega nisujahu ja küpsetuspulber ning sõelu muna-toorjuustu massi hulka, sega ühtlaseks massiks. 
Vala taigen koogivormi, seejärel suru kirsid taignasse. 
Küpseta kooki 165 kraadi juures 35-45 minutit.
Head isu!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar