Teisipäev, 22. detsember 2015

Pardi rinnafilee punaveini-kirsikastmega

Pardi rinnafilee, kirsikastmega - ülihea kombinatsioon.
Perfektse küpsusastme saavutamine, kastme valmistamisel hapu ja magusa ühtseks kombineerimine, pardi lahti lõikamine ja sellele järgnenud stiilinäite jäädvustamine.
Pühad tulekul ja ärge unustage ennast hästi toitmast gurmaanid!
Mõnusaid ülesöömispühi!



Retsept: 2-le

Part:

2 pardi rinnafileed
sool/pipar

Valmistamine:

  1. Kuivata fileed majapidamispaberiga, tee nahale väikeste vahedega diagonaalis sisselõiked ja ka ristipidi (ära liha sisse lõika!), maitsesta soola/pipraga.
  2. Pane fileed külmale pannile, nahk allpool. Keera kuumus keskmisele astmele ja pruunista mõlemalt poolt 5-7 minutit, pruunista ka küljed. ( pardist eralduv üleliigne rasv eemalda pannilt).
  3. Kui igalt küljelt part pruunistatud siis keera kuumus kinni ja keera part uuesti nahk allpool pannile ja pane pannile kaas peale ning lase 5 minutit tõmmata.
  4. Serveeri.



Kirsikaste:

200 g külmutatud kirsse
2 dl punast veini
1 spl pruunisuhkrut
1 spl balsamiäädikat
sool/pipar
1 spl maisitärklist

Valmistamine: 

  1. Valmista kõigepealt kirsikaste: Selleks pane kirsid, vein, suhkur, balsamiäädikas kastruli ja keeda tasasel tulel kastet väheke alla. 
  2. Maitsesta soola ja pipraga. Lahusta väheses vees 1 spl maisitärklist ja sega kastme juurde, kuumuta keemiseni ja ongi valmis.
  3. Serveeri.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar