Pühapäev, 20. detsember 2015

Sea sisefilee, pošeeritud munade, hollandaise kastme, porgandipüreega.

Home made gurmee.  Mõnus katsetus ja sai lasta oma fantaasial lennata.


Retsept: 

Siga:

1 sea sisefilee
2 spl dijon sinepit
2 spl mett
sool/pipar

Valmistamine:

  1. Sega omavahel sinep, mesi ja maitsesta soola/pipraga.
  2. Hõõru filee kastmega kokku ja prae pannil õli-võisegus valmimiseni.


Porgandipüree:

2 porgandit
25 g võid
sool/pipar

Valmistamine:

  1. Keeda kooritud porgandid pehmeks, kurna, pane keedetud porgandid blendrisse ja püreesta, maitsesta soola/pipraga, suru porgandipüree läbi peenikese sõela, et tükke vältida, pane püree uuesti blendrisse ja lisa või ning blenderda uuesti 30 sekundit.


Pošeeritud munad:

2 muna
sool/pipar

Valmistamine:

  1. Löö munad ettevaatlikult väikese tassi sisse, nii et üks muna ühte tassi ja teine teise tassi.
  2. Aja vesi keema ning siis alanda kuumus nii madalaks, et väikesed mullid poti põhjast veel tulevad aga mitte mingil juhul ei tohi vesi täiega hooga keeda. 
  3. Tõmba lusikaga vee sisse keeris ja kalla munad nii vee lähedalt kui võimalik keerisesse. Valmivad umbes 2-3 minutiga, seejärel tõsta munad vahukulbiga paberrätikule nõrguma ja maitsesta soola ning pipraga.


Hollandaise kaste:

2 munakollast
140 g võid
1,5 spl vett
2 spl sidrunimahla
sool/pipar

Valmistamine:
  1. Hollandaise kastme jaoks ehita kõigepealt vesivann. Pane suurde potti klaas vett, aja vesi keema, aga tugevalt ei tohi keeda. Suure poti kohale aseta teine väiksem pott, mis mahuks suurema poti sisse, aga poti põhi ei tohi vett puutuda.
  2.  Aseta väiksemasse potti munakollased ning vesi, vispelda kuni segu on muutunud veidike paksemaks. Lisa vispeldades sulavõi, sidrunimahl ja sool/pipar ning ongi valmis.


Serveerimisel lase enda fantaasia lendu.

1 kommentaar :