Neljapäev, 28. mai 2015

Luksuslikud šokolaadiküpsised

Tõeliselt luksuslikud, šokolaadiselt, šokolaadiküpsised. Kindlalt parimad šokolaadiküpsised, mis ma söönud olen.
Koosnevad ainult seitsmest komponendist, ning on täiesti jahu ja või vabad. (ülilihtne valmistada)
Põhitegelane on siin tume šokolaad, mis teadagi on kasulik paljude tegurite poolest.
Väidedavalt, võib 200-300g tumedat šokolaadi nädalas ära süüa, ilma, et oma tervist kahjustaks. (Nii, et see retsept vastab täpselt kriteeriumitele, "valgest surmast" ärme tee siin retseptis välja :D)
Igaljuhul, heaolutunne on peale küpsiste söömist garanteeritud, tänu tumedale šokolaadile.
Küpsiste kõrvale pakuks veel tass kanget espressot, sobib imehästi.

Retsept: 20-25 küpsist

200g tuhksuhkrut
40g toorkakaod
näpuotsaga soola
2sl. vanillisuhkrut
2 munavalget
200g tükeldatud tumedat šokolaadi
50g tükeldatud valget šokolaadi

Valmistamine:

Kuumuta ahi 160 kraadini, kasuta pöördõhu režiimi, kui võimalik.
Sega kuivaineid kausis, lisa munavalged, sega kuni kõik on segunenud, lõpetuseks sega taignasse tükeldatud šokolaadid.
Tõsta teelusikaga, (küpsetuspaberiga kaetud) ahjuplaadile pallikesed, jäta iga taignapalli vahele 3,5cm suurused vahed, et küpsised ahjus omavahel kokku ei läheks.
Küpseta 160 C  pöördõhu režiimis juures 12-15 minutit, kuni praod on küpsiste peal.
Ahjust välja võttes lase küpsistel 10 minutit ahjuplaadil taheneda.

Naudi!




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar