teisipäev, 12. mai 2015

Täiesti vale ja ülima kiirusega valmiv- maisitortilla põhjaga pitsa

Teen oma esimese toidupostituse siia.
Tänaseks peakangelaseks on no nii vale pitsa kui veel olla saab, maisitortilla põhjaga. Kui itaallased seda nägema peaksid milliseid alternatiive pitsapõhjale mujal maailmas leitakse, siis seda nad ei andestaks, pitsapõhi, see ju üks tähtsamaid osasi pitsa tegemisel ja ka selle tegemine võtab kõige kauem aega, ülejäänud juba köömes selle kõrval, rohkem juba igaühe fantaasia mäng.

Miks just maisitortillaga pitsa? Eile sai soetatud pakk tortillasi vahelduse mõttes, oli plaan wrapi teha ja tegin ka, aga erilist vaimustust see minus ei äratanud, ainult üks häda ja viletsus oli selle wrapiga, koos ei püsinud ja igalt poolt pritsis miskit välja. Sealt tuligi mõte, et kasutan neid hoopis pitsa tegemisel. Õhtul lõi juba lambi põlema ka, et mida katteks panna jne.

Pitsa valmis kiirelt ja tuli ka tervislikum kui tavapärane pitsa.

NB! Seda pitsat võivad süüa ka isegi kõik #FITGIRL-id.

Herne-basiilikupesto ja serrano singiga pitsa maisitortilla põhjal varitseb eespool.
Taamal tomatikastme, serrano singi, mozzarella ja hernepesto tupsudega pitsa.

Herne-basiilikupesto pitsa komponendid

Maisitortillasi
herne-basiilikupestot
serrano sinki
mozzarella juustu
lehtpeterselli

Herne-basiilikupesto

2 peotäit herneid
1 peotäis basiilikut
1 sl soolapähkleid
1sl riivitud paremesani juustu
2-3 sl oliiviõli
veidike sidrunimahla
veidike pipart
soovi korral ka soola

Valmistamine:

Pane kõik komponendid blendrisse ja lase ühtlaseks massiks, maitse ja siis soovi korral maitsesta veel. Mina lisasin 2sl oliiviõli, tänu millele tuli pesto mass üsna tummine, mis oligi nii plaanis. Pesto massi konsistentsi saategi oliiviõliga ja sidrunimahlaga timmida.

Pitsa valmistamine:

Kata tortilla korralikult pestoga, singi ja siis mozzarellaga ning nirista veidike oliiviõli peale.
Küpseta ahju ülemisel siinil  200 ᵒC juures umbes 10-15min, hoia silm peal!
Soovi korral lisa värsket lehtpeterselli maitseks.

Tomatikastmega pitsa

Toimi samamoodi nagu eelmise pitsa valmistamisel, tortillale lisa tomatikaste, sink, mozzarella ning hernepesto tupsud. Nirista veidike oliiviõli peale ja pane ahju 200 ᵒC juurde, 10-15min.

Buon appetito!




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar