Tänane päev ei ole just kõige õnnelikum, sest poed jälle kinni riikliku püha puhul, aga puhkepäev tähendab kokkamist, seega keerasin miskit kokku asjadest, mis mul kapis leidus. Kasutada oli vaja mitu mitu mustaplekilist banaani ja seega otsustasin järgi proovida kaua peas tiirlenud otsetõlkes banaanileiva, tegelikkuses keeksilaadse banaaniküpsetise. Kogu retsepti klopsisin enda peas kokku ja üritasin teha natukene tervislikuma versiooni kui tavakeeksid, tulemus on üllatavalt mõnus, pehme (mitte väga magus) ja mahlane amps.
Selleks läheb sul vaja:
3 väga valmis banaani
1 muna + 1 munavalge
2-3 spl pruuni suhkrut/fariinsuhkrut/kookossuhkrut (mida iganes hing magustajaks ihaldab)
50 g sulatatud võid
0,7 dl valget jahu
1,5 dl täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
0,5 tl soola
3 tl kaneeli
1,5 spl keefiri
Valmistamine:
Nimelt ühes kausis mikserdasin saumiksriga banaanid, lisasin 1,5 muna, mikserdasin veel. Siis lisasin suhkrud ja sulatatud või. Teises kausis segasin jahud ja küpsetuspulbri, sooda, soola ja kaneeli. Siis lisasin jahukausi sisu vedelatele koostisosadele ja segasin kõik ühtlaseks massiks. Kogu taignale lisasin veel 2 spl keefirit, et banaanileib mahlasem tuleks. Küpsetasin selle leivavormis 170 kraadi juures tund aega.
Selleks läheb sul vaja:
3 väga valmis banaani
1 muna + 1 munavalge
2-3 spl pruuni suhkrut/fariinsuhkrut/kookossuhkrut (mida iganes hing magustajaks ihaldab)
50 g sulatatud võid
0,7 dl valget jahu
1,5 dl täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
0,5 tl soola
3 tl kaneeli
1,5 spl keefiri
Valmistamine:
Nimelt ühes kausis mikserdasin saumiksriga banaanid, lisasin 1,5 muna, mikserdasin veel. Siis lisasin suhkrud ja sulatatud või. Teises kausis segasin jahud ja küpsetuspulbri, sooda, soola ja kaneeli. Siis lisasin jahukausi sisu vedelatele koostisosadele ja segasin kõik ühtlaseks massiks. Kogu taignale lisasin veel 2 spl keefirit, et banaanileib mahlasem tuleks. Küpsetasin selle leivavormis 170 kraadi juures tund aega.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar