Esmaspäev, 18. mai 2015

Lõhe, hernepesto padjal

Tänaseks õhtusöögiks oli kulla hinnaga lõhe, herne-basiilikupesto padjal, kõrvale serveerisin värskekurgi salatit.
Täielik pidupäev, see aasta esimest korda siin Prantsusmaal olles ostsin lõhet, 250 grammi lõhet maksis 5 eurot, paneb mõtlema küll kas ma ikka tahan seda süüa.
Aga nüüd on see tehtud, andsin poes lubaduse, et kui ma selle lõhe pekki keeran siis rohkem ma seda ei osta.
Muidugi, ma võtsin kõige kergema retsepti ka, et mitte untsu keerata.
Praadisin lõhet või ja soolaga, ning serveerisin hapuka herne-basiilikupesto padjal, kõrvale viilutasin värske kurgi ribasid.
Iseenesest minule piisabki sellisest lihtsast lõhe retseptist. Mingisugused majoneesi kastmed minule peale ei lähe, rikub kala maitse ära.
Vahest vähem on rohkem.

Retspet:

Lõhe:

125g lõhefileed, ilma nahata
või
sool

Herne- basiikupesto:


2 peotäit herneid
1 peotäis basiilikut
1 sl soolapähkleid
1sl riivitud paremesani juustu
2-3 sl oliiviõli
1sl sidrunimahla
veidike pipart
soovi korral ka soola

Kurgisalat:

Värsket kurki
soola




Valmistamine:

Kõigepealt valmista pesto.
Pane kõik komponendid blendrisse ja lase ühtlaseks massiks, maitse ja siis soovi korral maitsesta veel. Pesto massi konsistentsi saategi oliiviõliga ja sidrunimahlaga timmida. Aga pesto võiks hapukam olla, sobib kalaga hästi.

Lõhe:
Aja pann kuumaks, puista veidike, keskmise paksusega soola pannile. Aseta lõhefilee pannile, prae umbes 2-3min kuni muutub kuldseks, alanda kuumust, keera filee ümber, lisa pannile 1spl. võid, kui või sulanud siis kasta sellega kala pealmist kihti, küpseta kala 3min igast küljest.

Kurgisalat:
Tõmba juurvilja koorimisnoaga meelepärased ribad kurgist, aseta taldrikule, maitsesta soolaga.

Bon appetit!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar