teisipäev, 15. märts 2016

Manhattani toorjuustukook

Ülimaitsev ja kreemine toorjuustukook minu vanaema 75. sünnipäevaks.
Selle koogi valmistas minu tüdruk kuna ise olin just sellel päeval tööl aga lubadus oli vanaemale antud, et koogi teen mina, keegi pettuma ei pidanud.




Retsept: 24 cm koogivorm

Põhi:

130 g digestive küpsiseid
peotäis tükeldatud soolapähkleid
75 g võid 82%

Täidis:

600 g toorjuustu
3 suurt muna
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Kate:

300 g hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut
50 g tuhksuhkrut

Valmistamine:
  1. Valmista kõigepealt põhi, selleks sulata või vedelaks. Purusta küpsised. Sega omavahel küpsised ja soolapähklid ning kalla küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale, lisa juurde sulatatud võid ja sega läbi ning suru põhja külge kinni. Pane külmkappi tahenema.
  2. Soojenda ahi 175 kraadini.
  3. Sega kausis toorjuust kokku. Vahusta munad suhkruga ja lisa toorjuustule, sega ühtlaseks. Kalla segu koogivormi, küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 35 minutit või kuni vedelik on piisavalt hüübinud. Ahjust välja võttes kook keskelt kergelt võdiseb kuid see on normaalne. 
  4. Jahuta kooki 30 minutit. Sega kokku katte komponendid ja kalla koogile ning pane ahju 230 kraadi juurde 5 minutiks küpsema. Võta kook ahjust välja ja jahuta täielikult, eriti hea on järgmisel päeval.
  5. Serveeri kooki koos maasikatega, kas moosina või sektoriks lõigatuna.

Algretsept pärineb Nami-Nami-st.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar