Teisipäev, 1. märts 2016

Rikkalik kahekihiline šokolaadikook, šokolaadikreemi ja vaarikatega

Suus sulav kihiline šokolaadikook, šokolaadikreemi ja vaarikatega.
Šokohoolikute lemmik!


Retsept: 2 x 24 cm koogivorm

Biskviidid:

280 g jahu
413 g suhkrut
87 g kakaopulbrit
10 g küpsetuspulbrit
10 g soodat
16 g soola
226 g keefiri
226 g rapsiõli
2 muna
36 vaniljesuhkrut
226 g keevat vett

Siirup:

133 g suhkrut
66 g vett
30 g viina

Kreem kihtide vahele:

600 g tuhksuhkrut
300 g Alma võid
100 g kakaod
73 g piima
20 g vaniljeekstrakti
7 g soola

Valmistamine:

Biskviidid:

  1. Sega biskviidi kuivained omavahel läbi, teises kausis sega omavahel keefir, õli,vaniljesuhkur, munad ja lisa segades need kuivaintele, sega ühtlaseks massiks, järgmisena lisa taignale sorts haaval keevat vett ise samal ajal segades.
  2. Vala taigen kahte 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 150 kraadises ahjus 40 min.
  3. Lase põhjadel jahtuda ja eemalda vormist.
Siirup:
  1. Pane vesi ja suhkur potti ja lase keema, kuumuta madalal tulel  kuni suhkur on sulanud ja konsistents hakkab siirupiseks muutuma. 
  2. Võta pott tulelt ja lase jahtuda kui siirup jahtunud sega sisse viin.
Kreem:
  1. Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa segades kakao, piim, vaniljeekstrakt ja sool. Sega ühtlaseks massiks ja pane külma tahenema, seni kuni biskviidid on jahtunud.
Kokku panemine:
  1. Kui biskviidid on jahtunud siis pintselda biskviidipõhjad siirupiga kokku.
  2. Tõsta üks biskviit tordialusele, lisa pool šokolaadikreemi kogusest ja silu spaatliga ühtlaseks, tõsta sellele teine biskviit ja määri ülejäänud šokolaadikreemist peale.
  3. Serveeri vaarikate ja vanilje jäätisega.
Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar