neljapäev, 6. oktoober 2016

Parim kaneelirullide retsept!

See on lihtsalt parim kaneelirullide retsept, mõnusalt mahlased ja maitsevad hästi ka järgmisel päeval. Retsepti võtme saladuseks on ideaalne pärmitaigen ja ohtra suhkru ning kaneeli kasutamine. 
Seda kaneelirullide retsepti lihtsalt peab proovima! ;)

Pärmitaigen:
240 g nisujahu
40 g suhkrut
30 g võid
12 g pärmi
160 g piima
2 g soola

võid
suhkrut
kaneeli


Sega omavahel taigna komponentidest piim, või, suhkur ja sool ning kuumuta segu kuni kõik komponendid on lahustunud, jahuta piim käesoojani. Võta pott tulelt ja sega juurde pärm, sega kuni pärm on lahustunud. Pane jahu kaussi ja vala juurde käesoe piima-pärmisegu ja sõtku sellest ühtlane mass, kuni taigen tuleb kausi küljest lahti. Kata taigen niiske rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima üheks tunniks.
Rulli taigen jahusel laual ühtlaseks õhukeseks kihiks. Määri taigna pind sulatatud võiga, raputa üle rohke suhkru ja kaneeliga. Keera taigen rulli ja lõika nendest parajad jupid. Aseta kaneelirullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda üle võiga. Küpseta kaneelirulle 180 kraadises ahjus kuni muutuvad kuldseks.
Head isu!




7 kommentaari :

  1. Kas siin on mõeldud kuivpärmi või tavalist?

    VastaKustuta
  2. palju neid koguseliselt tuleb? :)

    VastaKustuta
  3. Kas kuivpärmiga tuleks ka head? Riigis, kus elan, müüakse ainult kuivpàrmi :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tulevad ikka head. Ainult kuivpärmi tuleks vähem võtta. 11 g kuivpärmi vastab umbes 30 grammile tavalisele pärmile.:)

      Kustuta
  4. Kas kuivpärmiga tuleks ka head? Riigis, kus elan, müüakse ainult kuivpàrmi :(

    VastaKustuta