pühapäev, 16. oktoober 2016

Särtsakas punase karri pirukas

See on üks särtsakas punase karri pirukas kalkunilihaga. Kusjuures, seda ei ole üldse raske valmistada, tundub küll palju koostisaineid, kuid need kõik on väga olulised selle piruka valmistamisel. Antud pirukas sobib söömiseks nii sooja kui ka külmana. Tänu sellele sobib see väga hästi ka tööle kaasavõtmiseks.
Serveeri pirukat lehtpeterselli ja värske salatiga!


Põhi:
125 g nisujahu
80 g võid
soola
1 muna

Täidis:
1 tl oliiviõli
0,5 punast sibulat
0,5 küüslauguküüs
10 g ingverit
8 g tšillit
0,5 tl vürtsköömneid
0,5 tl punase karri pastat
200 g tomatipastat
100 g kookospiima
100 g Valio Viola laktoosivaba toorjuustu
2 muna
sool/suhkur/tšillipipar
300 g kalkuni rinnaliha 
100 g Valio Atleet Cheddar riivjuustu

Valmista kaste: Tükelda sibul, küüslauk, ingver  ja tšilli peeneks ja kuumuta need potis oliiviõlis klaasjaks. Tükelda kalkuni rinnafilee väiksemateks tükkideks ning lisa potti ja pruunista igast küljest. Järgmisena lisa potti vürtsköömned, punase karri pasta, tomatipasta ja kookospiim. Kuumuta keemiseni ning edasi hauta madalal tulel 10 minutit. Maitsesta kastet soola, suhkru ja tšillipipraga. Jahuta kaste. 
Valmista piruka põhi: Selleks sega kausis jahu, näpuotsatäis soola, või ja muna ühtlaseks palliks ja pane külmkappi 10 minutiks. Suru taigen pirukavormi põhja ja äärtele. 
Sega jahtunud kastmele juurde toorjuust ja munad ning vala segu pirukapõhjale. Raputa peale riivjuust ning viimasena aseta soovi korral pirukale punase sibula rattad.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40 minutit.




Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar