Esmaspäev, 10. oktoober 2016

Punaveini kastmes pardikoivad ja punapeedipasta

See on äärmiselt lihtne, kuid väga maitsev roog pardilihast. Kusjuures antud roog sobib väga hästi ka pidulauale.



2 Rannamõisa pardikoiba
0,25 porrulauku
3 tüümiani oksa
1 küüslauguküüs
1 sibul
oliiviõli
150 ml punast veini
150 ml köögikoort
sool/pipar
suhkur

1 punapeet
80 g punase veini äädikat
1 dl vett
75 g suhkrut
5 g soola

Tõsta pannile pardikoivad, nahk allpool ja pruunista pardikoivad igast küljest. Tõsta pardikoivad haudepotti. Tükelda küüslauk, sibul, porrulauk ja tüümian ning pruunista pannil. Kalla juurde punane vein ja kuumuta keemiseni ning maitsesta soola, suhkru ja pipraga, seejärel kalla saadud segu haudepotti. Lisa juurde köögikoor ja pane haudepotile kaas peale ning hauta 150 kraadi juures 2,5 tundi, viimased 15 minutit küpseta ilma kaaneta.
Punapeedi jaoks vala potti punase veini äädikas, vesi, suhkur ja sool ning vispelda kuni kõik on lahustunud. Koori peet ja lõika peedist spetsiaalse lõikuri abil spiraalid, kuid võib olla ka muu kujuga. Tõsta peedi spagetid potti ja keeda al denteks.
Head isu!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar