esmaspäev, 7. detsember 2015

Piparkoogi kohupiimavahuga täidetud šokolaadikorvikesed + meringue tippudega

Veidike jõuluhõngu siia porisesse ja pimedasse talve šokolaadikorvikeste näol, mis on täidetud piparkoogi-kohupiimavahuga ja kõige tipus asetseb meringue vaht.
Retsept on üsna magus ja passib rohkem magusasoolikaga inimestele.
Kõige raskem osa selle retsepti juures on šokolaadi tempereerimine, selleks läheb vaja kvaliteetset šokolaadi, toidutermomeetrit ja silikoonist vorme.
Piparkoogi kohupiimavahuga valmistamine on väga lihtne ja meringue valmistamine on ka lihtne kui õiget tehnoloogiat kasutada, meringue tippude pruunistamiseks läheb vaja gaasipõletit.




Retsept: 6 tk

Šokolaadikorvikesed:

200 g küpsetusšokolaadi

Kreem:

380 g Alma piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
2 spl kakaod
0.5 tl piparkoogimaitseainet
2 dl Alma rõõsk koor 35%
1 spl suhkrut

Meringue:

2 munavalget
115 g suhkrut


Valmistamine:


  1. Tempereeri šokolaad: selleks ehita vesivann. Sulata 2/3 šokolaadi kogusest, seda pidevalt segades kuni 50 kraadini. Eemalda pott koos šokolaadiga tulelt ja sega sisse ülejäänud šokolaad. Sega šokolaadimassi kuni temperatuur on alanenud 27 kraadini, tõsta šokolaadipott vesivannile tagasi ja soojenda kuni 30 kraadini.
  2. Määri silikoonist vormid seest šokolaadiga ja pane külmkappi tahenema.
  3. Valmista kreem: Selleks sega kohupiim, kakao, piparkoogimaitseaine ühtlaseks massiks. Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks ja sega kohupiimakreemiga ühtlaseks massiks, ning pane külmkappi maitsestuma.
  4. Valmista meringue: Selleks vahusta munavalged, suhkrut hakka lisama siis kui on tekkinud pehmed tipud, suhkrut lisa järk-järgult, vahusta kuni on tekkinud tugev vaht. 
  5. Eemalda šokolaadikorvikesed vormidest ja täida need kohupiimavahuga. Lõpetuseks lisa iga korvi otsa supilusikatäis meringue'd ja põleta gaasipõletiga meringue tipud kuldseks.

Retsept valmis koostöös Valioga.









Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar