Teisipäev, 27. juuni 2017

Kummeliga praetud köögiviljad


Suvine periood on mõnus aeg valmistamaks värskeid köögivilju. Valmistamise variante on palju, kas grillida, marineerida, hapendada või siis hoopis minna kõige lihtsamat teed pidi ning hoopiski kodus pannil praadida. Mina valisin seekord selle viimase variandi, kus lähenesin nende valmistamisele veidike kummaliselt kummeli ja murulauguga. Köögiviljadeks valisin porgandid ja pastinaagid, kuna need maitsevad mulle kõige rohkem. 
Tulles tagasi valmistamise juurde, siis pastinaagid ja porgandid on praetud oliiviõli ja või segus, kuhu lisasin juurde kummeli ja murulaugu varsi koos õitega. Kummel ja murulauk annavad köögiviljadele väga omapärase ja suurepärase maitse. Soovitan proovida! ;)

Retsept 2 -le

Grillitud köögiviljad:
2 pastinaaki
2 porgandit
4 kummeli vart koos õitega
4 murulaugu vart koos õitega
1 tl köömneid
2 sl oliiviõli
60 g Alma Eesti võid 82%
Meresoola
Valio Royal Gouda juustulaaste

Grillitud suvikõrvits:
1 suvikõrvits
Meresoola
Pipart

Kõigepealt pese porgandid ja pastinaagid. Kuumuta pannil õli ja pruunista porgandid ning pastinaagid. Seejärel keera kuumus alla ja lisa või, kummeli ja murulaugu varred, köömned ning maitsesta meresoolaga. Kuumuta pastinaake ja porgandeid keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, vahepeal kasta köögivilju pannil oleva rasvaga. Seejärel aseta porgandid ja pastinaagid ahjuplaadile ning pane 130 kraadisesse ahju järelküpsema umbes 10 minutiks. 
Enne serveerimist raputa pastinaakide ja porgandite peale gouda juustulaaste ja põleta gaasipõletajaga juust krõbedaks. Kui puudub gaasipõletaja, siis pane pastinaagid ja porgandid ahju grill reziimile suure kuumuse juurde, kuni juust muutub krõbedaks.

Grillitud suvikõrvitsa jaoks lõika suvikõrvitsast rattad, määri kokku oliiviõli ja soolaga ning aseta grillile. Grilli mõlemalt poolt kuni valmimiseni. Maitsesta pipraga.

Retsept valmis koostöös Valioga.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar