Teisipäev, 19. jaanuar 2016

Virsiku-papaia jogurtikook

Ülimalt lihtsalt valmiv jogurtikook mis on ka maitse poolest väga hea ja kerge.




Retsept: 24 cm koogivorm

Põhi:

150 g digestive küpsiseid
70 g Alma võid 82 %

Täidis:

900 g Valio Gefilus laktoosivaba virsiku-papaiajogurtit
1,5 dl Alma vahukoort 35%
8 g Vaniljesuhkrut
20 g zelatiini
0,5 dl Alma vahukoort 35%
4-5 spl. külma vett želatiini paisutamiseks

Garneering:

Tähtvili
Valge šokolaadiga glasuuritud digestive küpsis


Valmistamine:

  1. Valmista koogipõhi: purusta küpsised, sulata või ning sega purustatud küpsiste juurde. Sega ühtlaseks massiks. Suru küpsise-võisegu 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.
  2. Pane želatiinilehed vähesesse vette 10 minutiks paisuma.
  3. Kuumuta kastrulis 0,5 dl vahukoort, pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ja lisa kuuma vahukoore hulka, sega kuni želatiinilehed on sulanud. Tõsta kastrul tulelt jahtuma.
  4. Vahusta 1,5 dl vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks.
  5. Sega jogurt vahukoorega ja lisa jahtunud koore-želatiinisegu jogurti-vahukooresegule ning sega kiirelt ühtlaseks.
  6. Vala jogurti-vahukooretäidis küpsisepõhjale ja pane ööks külmkappi tarduma.
  7. Serveeri tähtviljaga ja valge šokolaadiga glasuuritud küpsistega.

Tänase koogi peategelane.
Retsept valmis koostöös Valioga.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar