pühapäev, 15. jaanuar 2017

Mahlased kanakintsud bataadipüree ja rukola salatiga

Need on ühed tõeliselt mahlased kanakintsud. Mahlakuse saladus peitub selles, et need on küpsetatud "sous vide" meetodil, madalal temperatuuril.  Valmistamisel on kasutatud "sous vide" kodust varianti, mille jaoks ei ole vaja spetsiaalseid masinaid. Piisab minigrip kottidest, ahjupotist, pesulõksust ja toidutermomeetrist. Teostamine on eelnevalt loetletud asjade olemasolul väga lihtne. Tulemuseks on seest ülimahlane liha ning krõbedaks praetud nahk on lihtsalt suurepärane kooslus.
Broilerikintse sobib serveerida bataadipüree ja rukola salatiga.

Mõnusat katsetamist! :)



3 Rannamõisa broilerikintsu seljata
Oliiviõli
Meresoola

Bataadipüree:
1 suur bataat (450 g)
50 g võid
Meresoola

Rukola salat:
2 peotäit rukola lehti
3 sl kikerherneid
Oliiviõli
Meresoola

Kuumuta ahi 75 kraadini. Kalla vesi ahjupotti ja pane see ahju. Potist umbes kolmveerand võiks olla täidetud veega.  Kui ahjupotis oleva vee temperatuur tõuseb 75 kraadini, siis tuleb sinna lisada minigrip kotis kanakintsud.

Broileri kintsude valmistamiseks eemalda kintsudelt kondid. Pane iga kints eraldi minigrip kotti, lisa igale kintsule juude näputäis meresoola ja 1 sl oliiviõli. Sule kott ja aseta ahjupotti 75 kraadisesse vette küpsema 45 minutiks.  Selleks, et kottidesse vesi ei satuks kinnita koti ülemine osa pesulõksuga poti ääre külge.
Kui broileri kintsud küpsenud, eemalda kintsud minigrip kottidest ja kuivata paberrätikuga liigsest õlist puhtaks. Kuumuta pann keskmisele kuumusele ja pruunista kintsu nahaga pool ning maitsesta veel meresoolaga.

Bataadipüree jaoks pese ja koori bataat. Lõika bataat väikesteks tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna vesi ära ja pane keedetud bataat blendrisse. Lisa juurde 50 g võid ja näpuotsaga meresoola. Püreesta bataat ühtlaseks kreemiks.

Salati jaoks sega omavahel rukola, kikerherned ja maitsesta oliiviõli ning meresoolaga.

Serveeri.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar