esmaspäev, 23. jaanuar 2017

Ahjuõuna panna cotta

See panna cotta on lihtsalt imehea. Ahjuõuna proteeinijogurt sobib panna cottasse imeliselt, ning vürtsine kaneelisiirup on "kirsiks tordil". Kusjuures ahjuõuna panna cotta valmistamine on väga lihtne, kuigi tarretumisele kuluv aeg on umbes 4 tundi, kuid see tasub ootamist ära. Selle retsepti järgi tuleb panna cotta mõnusalt kreemine ja siidjas. Ühesõnaga ideaalne! 
See panna cotta meeldib ka neile, kes muidu väga tarretiste usku pole! ;)

Ahjuõuna panna cotta:
150 g Alma piima 2,5%
150 g Alma vahukoort 35%
4 želantiinilehte
35 g suhkrut
0,75 tl vaniljesuhkrut
200 g Valio PROfeel ahjuõuna proteiinijogurtit

Kaneelisiirup:
170 g fariinisuhkrut
140 g vett
5 g kooritud ingverit
0,75 tl sidrunihapet
0,5 tl kaneelipulbrit

Ahjuõun:
2 keskmise suurusega õuna
kaneeli
sidrunhapet
Kaneelisiirupit õunte määrimiseks

Serveerimiseks:
Jõhvikapulbrit
Vahustatud Alma vahukoort 35%

Alusta valmistamist panna cottast. Pane želantiinilehed külma vette likku 10 minutiks. Samal ajal kaalu kastruli piim, vahukoor ja suhkrud. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud aga mitte keemiseni. Lisa juurde veest tühjaks pigistatud želantiinilehed ja sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Jahuta saadud segu käesoojani ning sega sisse ahjuõuna proteiinijogurt. Sega ühtlaseks massiks. Jahuta!
Vala saadud segu silikoonvormidesse või desserdi pokaalidesse (desserdi pokaalist pole sul võimalus seda kätte saada). Kata vorm/pokaalid toidukilega ja pane külmkappi tarretuma vähemalt neljaks tunniks.

Järgmisena valmista kaneelisiirup. Selleks kaalu kastruli vesi, suhkur, riivitud ingver, sidrunhape ja kaneelipulber. Redutseeri kaste poole võrra kuni tekib viskoosne konsistents.

Viimasena valmista ahjuõunad. Kuumuta ahi 130 kraadini. Pese õunad. Lõika keskelt pooleks ja eemalda südamik. Määri õunad kokku siirupiga, raputa üle veel sidrunhappe ja kaneeliga. Küpseta ahjus 130 kraadi juures 30 minutit.

Kui silikoonvormis olevad panna cottad on tarretund, siis eemalda need vormist ja aseta ahjuõuntele ning vala üle kaneelisiirupiga. Serveeri juurde veel vahukoort ja jõhvikapulbrit.

Loomulikult saab serveerida ka lihtsamalt, näiteks tarretad serveerimis pokaalis, siis pole probleemi vormist kätte saamisel. Lihtne!





Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar