Reede, 13. jaanuar 2017

Hernepestoga kanapasta

Hernepesto on lihtsalt jumalik. Mõnusalt maheda maitsega, kus on tunda igat komponenti, mis sinna lisatud on. Herneste magusus, maitserikka parmesani soolakus, oliiviõli kerge mõrksus ja sidruni hapukus, mis mõjub väga värskendavalt on üks suurepäraseid kooslusi. Need kõik 4 põhimaitset on lihtsalt fantastilised. Seda sobib kasutada nii pastades kui ka võileiva määrdena. 
Selle pesto valmistamine on väga lihtne. Nii, et üks suurepärane roog valmib minutitega! 
Head katsetamist! :)

Hernepesto:
400 g külmutatud herneid
150 g oliiviõli
40 g sidrunimahla
50 g parmesani juustu
sool/pipar

2 Rannamõisa broilerifileed
400 g tagliatelle pastat
Peterselli
Sool/pipar

Pesto jaoks keeda herned soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit, kuni muutuvad pehmeks. Seejärel kurna vesi ära. Jahuta herned külmas jäävees. Tõsta herned jääveest blendrisse. Lisa juurde oliiviõli, riivitud parmesan, sidrunimahl ja püreesta ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika kanafileest meelepärast ribad ja prae pannil kuldseks ning maitsesta soola ja pipraga.
Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al denteks ning lisa pannile kanafilee juurde. Lisa pannile veel 4 sl pasta keeduvett. Viimasena lisa pannile 3-4 sl hernepestot ja sega läbi. 
Serveeri juurde parmesani, värsket peterselli ja nirista üle oliiviõliga. 
Söö koheselt!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar