pühapäev, 8. jaanuar 2017

Lillkapsa püreesupp kanafileega

Kookospiim ja lillkapsas sobivad omavahel imeliselt. Lisades sellele ingverit ja tšillit muudab see supi mõnusalt vürtsikaks, mis sobib imehästi praeguste külmade ilmadega, tehes seest mõnusalt soojaks.
Mõnusat katsetamist! :)

450 g lillkapsa õisikuid
6 küüslauguküünt
5 g ingverijuurt(puhastatuna)
2-3 sl oliiviõli
350 g kookosepiima
300 ml kanapuljongit
0,5 laimi mahl

1 Rannamõisa broilerifilee
Teralist dijon sinepit
0,5 punast tšillit
Värsket peterselli
Rohelist sibulat
Sool/pipar

Kuumuta ahi 170 kraadini.
Puhasta lillkapsas õisikuteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisa juurde 6 küüsaluguküünt koos koorega ja 5 g puhastatud ning tükeldatud ingverit. Vala juurde 2-3 sl oliiviõli ja maitsesta soola, pipraga ning sega läbi. Küpseta 170 kraadi juures 30 minutit.

Vahepeal maitsesta kanafilee soola ja pipraga ning prae kuldpruuniks. Kui kanafileel mõlemad pinnad pruunistatud, siis keera kuumus kõige madalama peale ja määri fileele 1 tl teralist dijoni sinepit. Kata pann kaanega ja küpset madalal kuumusel kuni valmimiseni. Kanafilee küpsus on õige, kui näpuga fileed katsudes on see kergelt vetruv. (Võid kanafilee veidi tooremaks ka jätta aga siis pead selle fooliumise mässima ning 10 minutiks "puhkama" jätta. Nii väldid kanafilee kuivamist.)

Kuumuta potis kookosepiim ja kanapuljong keemiseni.

Kui lillkapsas, küüslauk ja ingver on ahjust välja võetud, siis eemalda küüslaukudelt koor. 
Pane lillkapsad, puhastatud küüslauguküüned, ingver, kookospiima-puljongi segu blendrisse ja püreesta ühtlaseks kreemjaks massiks. Vala saadud segu potti tagasi ja kuumuta keemiseni ning maitsesta laimi mahla, soola ja pipraga.
Lõika kanafilee ja tšillikaun õhukesteks viiludes. 
Serveeri supp kausidesse, aseta peale kanafilee-ja tšillikauna viilud.
Kaunistamisel kasuta veel rohelist sibulat ja peterselli.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar