neljapäev, 21. veebruar 2019

Vastlakuklid

Need on ühed parimad vastlakuklid mida ma söönud olen. Ülimahlane brioche kukli taigen + mõnusalt koorene kreem. Nende valmistamisele kulub paar tundi aga see on seda täielikult väärt. Tee kukleid rohkem, need säilivad õhukindlas kotis veel mitu päeva ja muutuvad isegi paremaks. 
Head katsetamist!;)


Vastlakuklid:
290 g Alma piima 2,5%
50 g suhkrut
7 g kuivpärmi
450 g nisujahu
8 g soola
75 g Alma Eesti võid 82%

Kuklite pintsesldamiseks munasegu:
50 g Alma piima 2,5%
1 muna

Kreem:
200g Alma vahukoort 35%
100 g Alma vanillikohupiimakreemi
Suhkrut
Vaniljesuhkrut

Vastlakuklite jaoks kaalu toasoe piim, suhkur ja kuivpärm taignamasinasse ja lase omavahel läbi segada, kuni pärm ja suhkur on sulanud. Seejärel lisa nisujahu ja sool ning lase masinal see ühtlaseks taignaks sõtkuda. Viimasena lisa külma või tükid ja lase masinal ühtlaseks taignaks sõtkuda.
Pane taigen õhukindlasse anumasse ning aseta külmkappi vähemalt 1 tunniks.
Portsioneeri taignast 75 grammised kuklid. Vormi ühtlasteks pallideks ja pane kõrgete äärtega ahjuvorm kerkima 1 tunniks. Seejärel pintselda muna-piimaseguga. Kata vorm fooliumiga ning pane ahju 175 kraadi juurde 40 minutiks küpsema. Seejärel eemalda foolium ja küpseta 10 minutit veel.
Eemalda kuklid ahjust, jahuta ja säilita säilituskotis.
Kreemi jaoks vahusta koor suhkrutega. Lisa juurde kohupiimakreem ja sega läbi. 
Lao kokku vastlakuklid. Selleks lõika kuklitelt väike pealmine osa maha ja pritsi kuklile kreemi ning kata kreem pealmise kukli viiluga. Raputa peale tuhksuhkrut.






Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar