Teisipäev, 16. august 2016

Kalkuniliha kotletid värske tomati salatiga

Kalkuniliha kotletid on tervislikum variant sealihakotlettidest, mis maitsevad ülihästi. Mis on ülioluline, et nad saavad lihtsalt ja kiirelt valmis. Ka talupojad tegid fast foodi.
Kotlettide juurde serveerisin võis praetud kukeseeni petersellikastmega, jällegi üks väga hea kombinatsioon.
Värsked tomatid ja balsamiäädikas on kui kokku loodud, veidike maitseaineid ja maitseplahvatused võivad alguse saada!
Nende kõigi retseptide tegemisel järgi oma maitsemeeli, nii tuleb kõige parem!



Retsept: 2-le

Kalkuniliha kotletid:
250 g Rannamõisa hakitud kalkuniliha
0,5 punast sibulat
mõned varred lehtpeterselli
sool/pipar/tšillihelbed
oliiviõli

Tomatisalat:
3 tomatit
1 sl balsamiäädikat
0,5 küüslaugu küünt
oliiviõli
sool/pipar/suhkur

Kukeseened:
2 peotäit kukeseeni
oliiviõli
1 küüslauguküüs
20 g võid
sool/pipar

Petersellikaste:
peotäis peterselli lehti
6 sl oliiviõli
2 sl laimimahla
0,5 küüslauguküünt
sool/pipar

Valmista kõigepealt tomatisalat, tükelda tomatid kaussi, sega juurde balsamiäädikas, oliiviõli, tükeldatud küüslauk ja maitsesta soola, suhkru ning pipraga.
Petersellikastme jaoks nopi blendrisse petersellilehed, lisa juurde oliiviõli, laimimahl, tükeldatud küüslauk, blenderda ühtlaseks massiks ning maitsesta soola ja pipraga.
Valmista hakklihamass, selle jaoks tükelda sibul väikesteks kuubikuteks, haki petersell väiksemaks ning sega need hakklihaga ühtlaseks massiks. Maitsesta hakkmass soola, pipra ja tšillihelvestega.
Puhasta seened ja pane pannile, kuumuta kuni liigne vedelik on aurustunud, lisa oliiviõli, või ja tükeldatud küüslauk, prae seened valmimiseni, maitsesta soola ja pipraga.
Vormi hakklihamassist kotletid ja prae pannil valmimiseni, maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar