kolmapäev, 3. august 2016

Spordimeeste proteiinikook

Kui sa tunned, et sa tõesti enam ei jõua, siis oled sattunud õige postituse juurde, see kook on just sulle! See on tõesti üks väga rikkalik proteiinikook, kus on kasutatud Valio Profeel sarja kuuluvaid proteiinikohupiimasi ja proteiinipiimajooke ning otseloomulikult šokolaadimaitselisi. Koogi keskkohta täidab kreeka jogurtitäidis, mis on maitsestatud vaniljesuhkru ja naturaalse meega. 
Ja nüüd ruttu-ruttu kokkama!





Retsept: 18 cm koogivorm

Koogipõhi:
230 g maapähklivõid
2 sl fariinsuhkrut
100 g digestive küpsiseid
50 g võid

Täidis: Esimene šokolaadikiht.
300 g Valio Profeel šokolaadi proteiinikohupiimakreemi
1,5 dl + 0,5 dl Valio Profeel šokolaadimaitselist proteiinipiimajooki
2 tl suhkrut
50 g tumedat šokolaadi (70%)
5 lehte želantiini

Teine kreeka jogurti kiht:
270 g Alma maitsestamata Kreeka jogurtit
1 sl mett
1 tl vaniljesuhkrut
50 g Alma rõõska koort 35% 
3 želantiinilehte

Kolmas šokolaadikiht:
300 g Valio Profeel šokolaadi proteiinikohupiimakreemi
1,5 dl + 0,5 dl Valio Profeel šokolaadimaitselist proteiinipiimajooki
2 tl suhkrut
50 g tumedat šokolaadi (70%)
5 lehte želantiini

Serveerimiseks maasikaid.

Valmista koogipõhi: Selleks sega omavahel maapähklivõi, purustatud küpsised, fariinsuhkur ja sulatatud või omavahel ühtlaseks massiks ning suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ja aseta külmkappi tahenema.
Valmista esimene šokolaadikiht: Lahusta külmas vees 5 želantiinilehte, umbes 10 minutit. Sega omavahel proteiinikohupiimakreem, 1,5 dl proteiinipiimajooki, suhkur ja riivitud šokolaad ühtlaseks massiks. Kaalu väiksesse potti 0,5 dl proteiinipiimajooki ja tõsta sinna ka tühjaks pigistatud želantiinilehed, kuumuta segu madalal tulel kuni želantiin oma piima sisse lahustunud. Nirista vispeldades proteiinipiima-želantiinisegu proteiinikohupiimamassi hulka. Kui kogu mass on ühtlaseks segatud, kalla see koogipõhjale ja pane külmkappi 1,5 tunniks tarduma.
Valmista teine koogikiht: Pane želantiinilehed külma vette, umbes 10 minutiks. Sega omavahel kreeka jogurt, mesi ja vaniljesuhkur ühtlaseks massiks. Kaalu väiksesse potti 50 g rõõska koort, aseta rõõsa koore hulka tühjaks pigistatud želantiinilehed. Kuumuta koore-želantiinisegu kuni želantiin lahustunud ning vispelda peene joana niristades kreeka jogurti hulka. Kalla kreeka jogurtimass koogivorm esimese šokolaadikihi peale ja jäta uuesti külmkappi 1,5 tunniks tarduma.
Ja nüüd kolmas šokolaadikiht: Sellega on lihtne, sest see on täpselt sama, mis esimene kiht. Lahusta külmas vees 5 želantiinilehte, umbes 10 minutit. Sega omavahel proteiinikohupiimakreem, 1,5 dl proteiinipiimajooki, suhkur ja riivitud šokolaad ühtlaseks massiks. Kaalu väiksesse potti 0,5 dl proteiinipiimajooki ja tõsta sinna ka tühjaks pigistatud želantiinilehed, kuumuta segu madalal tulel kuni želantiin oma piima sisse lahustunud. Nirista vispeldades proteiinipiima-želantiinisegu proteiinikohupiimamassi hulka. Kui kogu mass on ühtlaseks segatud, kalla see kreeka jogurtikihile ja pane külmkappi vähemalt 6 tunniks tarduma.






Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar