kolmapäev, 31. august 2016

Krõbe õunakook!

Õunauputse puhuks üks mõnus krõbedik, valge klaariga ja vaniljejäätisega.
Mõnusalt kodune õunakook, mille saladus peitub lihtsuses ning loomulikult ka väga mõnusas maitses. Karamelliseeritud õunad ja krõbe purukate on lihtsalt täiuslik kooslus, ning seda kõike teeb veel paremaks vaniljejäätis! 
Tasub proovida. :)

Põhi: 24 cm suurune koogivorm
4 dl kaerajahu
2 dl nisujahu
1 dl suhkrut
soola näpuotsaga
75 g võid 82%
1 muna
2-4 sl vett

Täidis:
10-13 valget klaari
30 g võid 82%
5 sl suhkrut
vaniljesuhkrut
muskaatpähklit

Purukate:
1 dl kaerajahu
1 dl nisujahu
50 g võid
1 dl suhkrut


Valmista põhi: Selleks sega omavahel kaerajahu,nisujahu, suhkur, sool, tükeldatud või, muna ning sõtku ühtlaseks massiks, kui mass ei taha ühtlast kuju võtta, siis lisa vähe haaval vett juurde, kuni saad veeretada korraliku palli. Pane taignapall kilesse ja külmkappi 30 minutiks. 
Valmista täidis: Selleks poolita õunad, eemalda südamik ja lõika sektoriteks. Pane pannile või, suhkur ja õunad. Kuumuta kuni suhkur on karamelliseerunud, lisa juurde vaniljesuhkur ja väheke riivitud muskaatpähklit.
Võta taignapall külmikust välja ja rulli õhukeseks, et saaksid katta koogivormi põhja ja ääred. Kalla koogivormi põhjale karemelliseeritud õunad ja kogu vedelik, mis sellest tekkis.
Viimasena valmista purukate, selleks sega kaerajahu, nisujahu, suhkur ning näpi sisse külm või. Näpi segu puruks ning kalla see ühtlaselt õuntele. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45 minutit, kuni puru on pealt kuldne ja krõbe.
Serveeri vaniljejäätisega!

Pilt on tehtud kaameraga Nikon D3200+ AF-S DX Micro-NIKKOR 40mm f/2.8G”



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar