reede, 26. august 2016

Ahjus röstitud vürtsikas kalkunirinnaliha marineeritud peetidega

Mõnusalt vürtsikas kalkunirinnaliha, mida serveerisin sidruniga marineeritud toorpeediga. Liha küpsetamisel on peaaegu kasutatud samasi võtteid nagu röstbiifi valmistamisel. Vormi kalkunirinnaliha kuumakindla nööriga kinni, nõnda, et hoiaks vorsti laadset kuju. See hoiab liha ühe tükina koos, nii säilitad mahlasuse. Maitsesta, pruunista igast küljest ja pane ahjurestiga 120 kraadi juurde 45 minutiks küpsema.
Sellisel viisil küpsetatud lihal on palju kasutamisvõimalusi, kas süüa kohe soojalt või jahutada maha ja siis lõigata õhukesi viile ning kasutada hoopis salatites või lausa hommikuvõileival. 


Marineeritud peedid.

700 g Rannamõisa kalkunirinnaliha
3 väiksemat punapeeti (kasutasin ema põllalt saadud vingeid värvilisi peete)
oliiviõli
1 sidruni mahl
tšillihelbeid
mustpipar/sool
kadakamarjad
vürtsköömneid
suhkurt

Seo kalkunirinnaliha vorstisidumis võttega kinni. Kuumuta ahi 120 kraadini. Maitsesta liha oliiviõli, soola, pipra, tšillihelveste, uhmerdatud vürtsköömnete ja kadakamarjadega. Pruunista liha pannil igast küljest ja pane ahjurestiga ahju 120 kraadi juurde 45 minutiks küpsema.
Koori ja tükelda peet väikesteks sektoriteks ja pane väiksesse kaussi, pressi juurde 1 sidruni mahl, 1 tl oliiviõli , suhkur ja sool. Tõmba kile kausile peale ja lase külmikus marineerida, seni kuni liha küpseb.
Head isu!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar