kolmapäev, 20. juuli 2016

Vegan laimi-kookosekook

Jah, see on vegan kook, pole kasutatud mitte ühtegi loomset saadust ja kusjuures see on ülimaitsev. Kookos ja laim toimivad koos ülihästi ning maapähklivõi-kaerahelbepõhi, millele annab krõmpsu karamelliseeritud fariinsuhkur on minu, kui maapähklivõi usku kodanikule täielik paradiis. 
Koogi tarretamiseks kasutasin karrageeni, mis on valmistatud pruunvetikast, selle kasutamisel tasub kogustega ettevaatlik olla, kuna see on päris tugeva toimeainega ja vale kasutamise korral võid maitsva koogi asemel saada ühe kummise vegan koogi.
Ma pole vegan, aga huvilt toidumaailma vastu ja soovist katsetada, sündiski see retsept koostöös Happy Coco-ga,  kes tegeleb Eestis kookosevee ja kookosejogurtite müügiga, mis ei sisalda ühtegi loomset saadust.







Retsept: 16 cm koogivorm

Põhi:
125 g maapähklivõid
70 g fariinsuhkrut
50 g kaerahelbeid

Täidis:

375 g Happy Coco naturaalset kookosejogurtit
300 g kookosekreemi
100 g suhkrut
5 sl laimimahla
100 g kookosevett (Happy Coco)
looduslikku tarretajat (mina kasutasin kappa karrageeni, kasutamisel juhindu toote kasuatamisõpetusest)

Serveerimiseks:

Mustikaid
Melissi

Valmistamine:

  1. Rösti ahjus 180 kraadi juures kaerahelbed, vahepeal sega neid ja hoia silm peal, et ära ei kõrbeks. Valmista fariinsuhkrust karamell ja kalla küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kui karamell on tahenenud ja kaerahelbed röstitud, siis lisa mõlemad blendrisse ja blenderda kuni 30-45 sekundit. Kalla maapähklivõi kaussi, lisa juurde karamellitükid ja kaerahelbed ning sega ühtlaseks massiks. Suru 16 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale ja pane külmiku tahenema.
  2. Nüüd valmista täidis. Sega omavahel kookosekreem,suhkur, laimimahl, kookosevedelik ja karrageen. Kuumuta segu tasasel tulel kuni 75 kraadini, samal ajal segades. Kui temperatuur saavutatud, võta pott tulelt maha jahtuma. Kui segu on veidike jahtunud siis sega juurde kookosejogurt.
  3. Vala segu kiirelt koogivormi ja pane külmiku tarduma. Mina hoidsin kooki üleöö külmkapis.
  4. Serveeri kooki mustikate ja melissiga.



2 kommentaari :

  1. Tundub isuäratav. Mis on kookoskreem?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandused eksituse pärast, mõtlesin kreemjat kookosepiima ;)

      Kustuta