reede, 1. juuli 2016

Esimesed värsked kartulid, ülilihtne värske kurgisalat ja hapukas sidruni-oliiviõli salatikaste.

Nonii hakkab juba tulema.., esimesed korralikud saadused valmimas ja turud värskest kraamist lookas. Mis saaks veel parem olla, kui süüa keedetuid värskeid kartuleid või ja tilliga, lihtsalt parim!
Kartulite kõrvale sobib serveerida värske kurgisalatit, millele lisame juurde ülilihtsalt valmistavat hapukat sidruni-oliiviõlikastet, imehea kooslus.
Kusjuures, neid kõik kolm toitu valmivad ülikiiresti, 15 minutit ja toidulaud on head ja paremat täis.

Värsked kartulid, parim!

Luksuslik värske kurgisalat.

Hapukas sidruni-oliiviõlikaste.

Retsept: 3 -le

Kartulid:

400 g värskeid kartuleid
meresoola
pipart
1 sl võid
3 oksa värsket tilli

Värske kurgisalat:

4 lühikest värsket kurki
meresoola

Sidruni-oliiviõlikaste:

1 sidruni mahl
meresool/pipar
7 sl oliiviõli

Valmistamine:

  1. Pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema, keeda kuni kartulid piisavalt pehmed.
  2. Kui kartulid pehmed kurna vesi ja kalla kartulid uuesti potti, lisa või, soola, pipar ja till ning sega potis kiirelt läbi. Serveeri.
  3. Salati jaoks tõmba juurviljakoorijaga kurgist pikuti õhukesed viilud ja aseta taldrikule, maitsesta soolaga.
  4. Kastme jaoks sega omavahel sidrunimahl,oliiviõli ja maitsesta soola pipraga. 
  5. Kurgisalatile nirista väheke sidruni-oliiviõlikastet peale, kindlasti ära sellega liialda, sest kaste on hapukas ja võib varjata kurgi hea värske maitse ära.
  6. Kastet saad kasutada ka teiste värskete salatite juures.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar