kolmapäev, 27. juuli 2016

Pastasalat basiiliku marinaadis kanavarrastega

 See on üks mõnusalt suvine pastasalati retsept, mida sobib süüa ka palaval suvepäeval. Pastasalat pakatab värskusest ning sisaldab erinevaid koostisosi, mida on võimalik korjata ka otse aiast. Basiiliku ja sidruni kooslus annab broilerifileele värske maitse, mis sobib 
ideaalselt selle pastasalati juurde.


Kanavardad:
4 Rannamõisa broilerifileed
1 sidruni mahl
1 suur peotäis basiilikut
1 sl sojakastet
2 sl sweet chilli kastet
1 sl oliiviõli
sool/pipar

Pastasalat:
200 g spagette (kasutasin tavalisi ja seepia spagette)
10 kirsstomatit (punaseid ja kollaseid)
4 sl maisi
1 avokaado viljaliha
3 redist
0,5 punast sibulat
1 peotäis spinatit
125 g mozzarella kirsse
5 basiiliku  lehte
oliiviõli
sidrunimahl
sool/pipar

Valmistamine:
Sega kokku marinaad, selleks blenderda omavahel sidrunimahl, basiilik, sojakaste ja sweet chilli kaste. Lõika kanafilee kuubikuteks ja pane kaussi ning sega juurde marinaad. Lase kanal marineeruda vähemalt 1 tund.
Samal ajal, kui kana marineerub saad ette valmistada pastasalati komponendid. Keeda spagetid pool pehmeks, loputa külma vee alt läbi ja kurna. Lõika tomatid ja mozzarella pooleks. Avokaado viljaliha, redis ja sibul viiludeks. Sega kõik komponendid kokku, lisades ka maisi, spinatit ja basiilikut. Lõpetuseks maitsesta pastasalat soola, pipra, oliiviõli ja sidrunimahlaga.
Nüüd pane kana grillivarraste otsa ja grilli valmimiseni.
Mõnusat katsetamist!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar