kolmapäev, 6. juuli 2016

Mahe kitsepiima panna cotta valge šokolaadiga

Kellele meeldib kitsepiim, kellele ei meeldi, selles on küsimus. Minule meeldib ja kui sinule ka meeldib, siis arvatavasti oled sa sobiva retsepti otsa komistanud.
Retsepti idee peale tulin täiesti juhuslikult, kui vanaema sokutas mulle liiter kitsepiima kaasa, mille ma muidugi meelsasti kaasa võtsin. Ega retsepti genereerimisega kaua aega polnud ja niisama joomiseks ei tahtnud seda raisata, igapäev ju ei saa.
Nõnda hakkasidki peas tiirlema kaks retsepti mõtet, kas teha jäätist või panna cottat, seekord otsustasin siis panna cotta kasuks.
Miski pärast painas peas ka koguaeg kitsepiima ja valge šokolaadi kooslus, mõeldud tehtud. Rohkem komponente ma panna cottase ei lisanudki. Vahetevahel vähem on rohkem!
Serveerimisel kasutasin tükeldatud valget šokolaadi ja külmutatud maasikaid, mille ära purustasin ja panna cottadele raputasin.
Lõpptulemus oli mõnusalt mahe, tasub katsetada.:)





Retsept: 3-le

330 g kitsepiima
100 g valget šokolaadi
3 g želantiini( 1,5 lehte)

Serveerimiseks:

külmutatud maasikaid
valget šokolaadi
melissi

Valmistamine:

  1. Pane želantiini lehed külma vette 10 minutiks. Tükelda valge šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta piim 90 kraadini, eemalda tulelt ja vala valge šokolaad piima juurde, sega kuni šokolaad ja piim on segunenud. Viimasena lisa juurde veest tühjaks pigistatud želantiini lehed, sega kuni želantiin on ühtlaselt massi segunenud.
  2. Vala segu kohe pokaalidesse ja aseta külmkappi tarduma.
  3. Kui panna cottad on tardunud siis purusta blendris külmutatud maasikad ja aseta kohe panna cottade peale ning igale panna cottale  lisa veel mõned valge šokolaaditükid.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar