reede, 17. juuli 2015

Kristiani Caprese salat

Salatit peab sööma, vähemalt mina pean, lausa hädavajalik. 35+ kraadine kuumus mis meid siin Prantsusmaal valdab, ei tahagi midagi rammusamat peale värske salati.
Igal juhul ma timmisin populaarse Itaalaste Caprese salati oma käe järgi, andes talle uue hingamise ja näo, minu silmade läbi.

Retsept: 1-le

1 kobar kirsstomateid
1 suur peotäis basiilikulehti
1 spl. sidrunimahla
6 väikest mozzarella palli
2 viilu saia´
3 spl. oliiviõli
sool/pipar

Valmistamine:


  1. Kuumuta  ahi 220 kraadini, ning pista tomatid ahju ja küpseta 10min kuni tomatid lõhenema hakkavad. Koos tomatitega lisa ka saiad ahju ja rösti kuldseks.
  2. Valmista basiiliku kaste, pane suur peotäis baasilikulehti blendrisse, lisa juurde oliiviõli ja sidrunimahl, blenderda ühtlaseks kastmeks. Maitsesta soola/pipraga parajaks.
  3. Serveeri. Tõsta taldriku põhja kaste, tõsta peale kaks saia, saiade peale tõsta kobartomatid, siis lisa mozzarella pallid, maitsesta tomatid veel soola/pipraga ja nirista üle oliiviõliga. Kaunista basiilikulehtedega.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar