Mustsõstrajäätist tegin just sellepärast, et vanaema tõi terve hunniku külmutatud mustsõstraid ja jäätise tegu oli nagunii juba ammu plaanis, üliheaaaa kombo!!!
Jäätise tegemise ajastus sobis nagu rusikas silmaauku, sest lõpuks ometi jõudis Eestisse suvi !!!
Üks suur pluss on veel valmistamise juures, see on ülimalt lihtne.
Retsept:
6dl 35% rõõska koort
370 g kondenspiima
5dl mustsõstraid
60 g 70% tumedat šokolaadi
Valmistamine:
- Vahusta rõõsk koor, vahusta nii kaua kuni tekivad pehmed tipud.
- Kalla kondenspiim vahukoore hulka, mikserda hoolsalt vahukoore sisse.
- Purusta mustsõstrad, (mina kasutasin pudrunuia selleks) ja väga palju purustamisega vaeva ei näinud. Sega korralikult mustsõstra purustatud mass jäätise sisse.
- Tükelda šokolaad ja sega jäätise sisse.
- Pane jäätise mass säilituskarbiga sügavkülma ja külmuta 5-6 h , siis peaks jäätis söömiseks valmis olema.
- Serveerisin jäätist vahvlitposis ja peale tõstsin veel purustatud mustsõstraid.
- Kui jäätis külmikus liiga ära külmub, siis lase enne söömist 10-15min. toatemperatuuril seista.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar