reede, 10. juuli 2015

Chinese food, made in France

Hiinakat pole ammu teha saanud, täna parandasin selle vea, nuudlite ja sojakastmes valmistatud krevettide näol.
Minu jaoks on "hiina köök" üks nõrgemaid külgi, pole sellega väga tihti kokku puutunud. Ka nende retseptid koosnevad sajast erinevatest maitseainetest ja kastmetest, mida tihtipeale küla poodidest, peaaegu, et võimatu leida.
Kuid see retsept on ülimalt lihtne ja maitsev, tasub katsetada.




Retsept: 4-le

450g krevette, kooritud aga saba jäta alles
¼ tass kirsiveini
⅛ tass sojakastet
1 spl. suhkrut
1 spl. oliiviõli
1 pöidlasuurune jupp ingveri, kooritud ja hakitud
350g nuudleid
peotäis salatit ühe taldriku kohta
sidrunimahla
Valmistamine:

  1. Eemalda krevettidelt kestad aga saba jäta puutumata.
  2. Sega omavahel kirsi vein, sojakaste ja suhkur. Sega kuni suhkur on sulanud.
  3. Pane potiga vesi keema. Lisa soola keevasse vette, aseta nuudlid vette, keeda kuni "al-dente"
  4. Aja pann kuumaks, lisa pannile 1spl. oliiviõli. 
  5. Voki kuumal pannil ingver, 30 sekundit, pidevalt segades.
  6. Lisa krevetid ja küpseta 1-2min.
  7. Lisa sojakaste pannile, krevettide juurde. Küpseta krevette sojakastmes  2-3 minutit kokku, mõlemalt poolt 1-1,5minutit, et kaste redutseeruks krevettide külge aga vaata, et kõrbema ei läheks. 
  8. Lisa keedetud ja kurnatud nuudlid pannile krevettide hulka ja voki kiirelt kokku.
  9. Serveeri värske salatiga ja salatile nirista sidrunimahla ning oliiviõli peale.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar