pühapäev, 14. oktoober 2018

Toorjuustukook kanepiseemnepõhjaga

Toorjuustukook kanepiseemnepõhjaga on hea näide sellest, kui on lihtne on head asja valmistada, kui on olemas kvaliteetne tooraine. Selles retseptis ongi kasutatud 100 % kodumaist toorainet. Eriti põnevaks teeb selle koogi see, et koogipõhjale on lisatud kanepiseemneid, mis annavad väga huvitava krõmpsukuse ja kergelt soolaka maitse, mis tasakaalustab koogi magusust. 
Lisaks toorjuustule on täidisesse lisatud ka apelsinikoort ja Vana Tallinna likööri, mis annavad koogile mõnusalt tugeva intensiivsuse ja hapuka maitsenüansi. Kuna kook on ise päris intensiivne ja magus, siis soovitan koogi kõrvale juua ühe tassi kanget espressot. ;)


Põhi:
125 g digestive küpsiseid
50 g võid 82%
15 g Sativa röstitud kanepiseemneid
1 apelsinikoor
Näpuotsaga soola

Täidis:
800 g toorjuustu
400 ml vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
125 g tuhksuhkrut
75 ml vana tallinna likööri
4 zelatiini lehte
1 apelsinikoor

Apelsini-Vana Tallinna glasuur:
2 apelsini mahl
1 apelsini koor
150 ml Vana Tallinna likööri
100 g suhkrut
1 g soola
50 g võid 82%

Valmista kõigepealt koogipõhi. Selle jaoks purusta küpsised peeneks. Uhmerda kanepiseemned väiksemaks. Sulata või vedelaks ning sega see küpsisepuru ja kanepiseemnete hulka. Riivi juurde apelsini koor ja lisa veidike meresoola. Sega kõik omavahel ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 18 cm läbimõõduga koogivormi. Lase koogipõhjal külmikus pool tundi taheneda.
Täidise jaoks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, Vana Tallinna liköör ja apelsinikoor. Paisuta želatiin külmas vees. Vahusta 250 ml vahukoort vaniljeushkruga tugevaks vahuks. Kuumuta 150 ml vahukoort 75 kraadini ja lisa juurde paisutatud zelatiinilehed. Sega kuni želatiin on sulanud. Seejärel jahuta želatiinimass 30 kraadini ja lisa toorjuustukreemi hulka. Sega ühtlaseks massiks. Viimasena lisa vahustatud vahukoor ja sega õrnalt spaatliga toorjuustukreemi hulka.
Vala toorjuusukreem koogivormi. 
Lase koogil üleöö külmkapis hanguda.
Glasuuri valmistamiseks riivi apelsinidelt koor ja pressi mahl.  Karamelliseeri pannil suhkur, lisa apelsinimahl, apelsinikoor, Vana Tallinn ja sool. Kuumuta kuni segu muutub veidi paksemaks. Seejäre lisa või ja sega läbi ning pane jahtuma. 
Serveerimisel nirista koogile glasuuri ja lisa hapukaid marju.


Retsept on valminud koostöös Sativa kanepitoodetega.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar