pühapäev, 7. oktoober 2018

Grillitud porru

Grillitud porru on hea näide sellest, et kui lihtsalt saab valmistada ülimaitsva ja geniaalse roa. Porru ise on toorelt ju mitte kõige ahvatleval toidukord aga kui seda grillida koos või ja oliiviõliga, siis maitse muutub kindlalt kümme korda paremaks ja apetiitsemaks. Mina valmistasin porrut täitsa lõkkel, mis andis toidule ülihea suitsuse maitse ning lisaks oli see mõnus ajaviide kodus söögi tegemisele. Kõrvale serveerisin kitsejuustukreemi ja marineeritud kõrvitsat. 
Mõnusat katsetamist.

Grillitud porru:2 porrut
75 g pehmet talu võid
25 g Isul oliiviõli
Meresoola

Kitsejuustukreem:
200 g pehmet kitsejuustu
25 g vahukoort

Marineeritud pudelkõrvits:
200 g kooritud ja tükkideks lõigatud pudel kõrvitsat
200 g vett
200 g valge veini äädikat
130 g suhkrut
3 g soola

Marineeritud kõrvitsa jaoks valmista kõigepealt marinaad. Selleks sega omavahel vesi, äädikas, suhkur ja sool. Kuumuta keemiseni ja vala marinaad kõrvitsatele peale. Hoia marinaadis üks päev.

Kitsejuustukreemi jaoks blenderda omavahel juust ja koor ning pane pritskotti.

Grillitud porru valmistamiseks lõika porru kõigepealt 15 cm pikkuseks jupiks. Lõika veel pikuti ka pooleks. Puhasta porru seest aga nii, et see jääks ühte tükki. Järgmisena sega omavahel pehme või, oliiviõli ja maitsesta soolaga. Määri oliiviõli-või segu porruga kokku ja pane grillile. Küpseta porrut umbes 20 minutit. Seejärel serveeri toit nii nagu pildil.






Retsept valmis koostöös Isul oliiviõliga

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar