reede, 12. jaanuar 2018

Caramel-latte jogurtipulgad

Caramel-latte jogurtipulgad on proteiinirikkad ja ühed tõeliselt maitsvad magusaampsud, mille söömist võid vabalt endale peale trenni lubada.Valmistamine on lihtne ja sellele kuluv aeg on lühike, kuid tõsi, jogurtipulkade külmutamiseks on veidike kannatust vaja. Kuid see on ootamist väärt. Sellest kogusest saad päris palju jogurtipulkasid, mida võid vabalt sügavkülmas taassuletavas anumas säilitada, et kui peaks isu tulema, siis on ainult võtmise vaev. Enne serveerimist lase jogurtipulkadel 5 minutit toatemperatuuril seista, siis muutub konsistents pehmemaks ja on mugavam süüa. 
Minu lemmikud olid jogurtipulgad šokolaadiglasuuri ja küpsisepuruga. Mõnusalt krõmps ja šokolaadine ümbris annab jogurtipulkadele mõnusa maitse ja suurepärase tekstuuri. Ideaalne!
Proovi järele!:)

2 pudelit Valio PROfeel caramel-latte proteiinijogurtijooki kollageeniga
25 g vahtrasiirupit
6 g želatiini pulbrit + 36 g külma vett želatiini paisutamiseks
200 ml Alma vahukoort 35%
1 spl suhkrut

Šokolaadiglasuur:
200 g tumedat šokolaadi

Küpsisepuru:
Šokolaadiküpsiseid

Jõhvikakate:
Kuivatatud jõhvikapulbrit (sobivad ka teiste marjade pulbrid)

Paisuta želatiin külma veega, selleks kulub umbes 5 minutit. Kuumuta želatiinisegu, kuni muutub vedelaks ja ühtlaseks massiks, umbes 60 kraadini. Ole ettevaatlik, et želatiinisegu keema ei lähe (kaob toime ära).
Vala jogurtid ja vahtrasiirup kastrulisse ning kuumuta segu 30 kraadini. Seejärel sega želatiinimass jogurti hulka. Jahuta segu külmkapis, umbes 30 minutit.
Järgmisena vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega see jahtunud jogurtimassi hulka.
Vala saadud mass 23x4 cm silikoonvormi. Ja pane sügavkülma 5 tunniks.
Enne kui jogurtimassi vormist välja võtad valmista ette glasuur ja šokolaadiküpsisepuru. Selleks sulata vesivannil šokolaad ja purusta küpsised.
Kui jogurtimass on kõvaks tahkunud, eemalda vormist ja lõika sellest paraja suurusega pulgad ja aseta need sügavkülma tagasi.  
Kata jogurtipulgad šokolaadi ja seejärel küpsisepuru sisse, nii, et igast küljest oleks šokolaadiglasuuri ja küpsisepuruga kaetud (tegevus peab olema kiire, kuna glasuur tahkub hetkega ning ka jogurtipulgad sulavad kiirelt). Jätka tegevust, kuni kõik tehtud. Peale igat glasuurimist aseta toode kohe sügavkülma.
Soovitan jogurtipulkasi katta ka erinevate pulbritega, näiteks külmkuivatatud marjapulbritega. Mina kasutasin kuivatatud jõhvikatest valmistatud pulbrit, maitse on suurepärane ja glasuurimine on ka kordades lihtsam, kui teha seda šokolaadiga.





Retsept valmis koostöös Valioga.

2 kommentaari :

  1. Tere! Kas vahtrasiirupi võiks ka steviaga asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Võib ikka, kuigi maitse pole päris see mis peaks:)

      Kustuta