Teisipäev, 23. jaanuar 2018

Suus sulav šokolaadikook

See kook on tõeline šokolaadisõprade lemmik, ülimalt hõrk, konsistentsilt kerge ja suus sulav. Šokolaadikook on tänu piimašokolaadile parajalt magus, millele annab mõnusa maitsenüansi röstitud kakaopulber ja krõbe küpsisepuru. Serveeri koogi juurde hapukaid marju, mis tasakaalustavad desserdi magusust. 
Kusjuures seda kooki on ülilihtne valmistada, nii et proovi järgi!:)

Šokolaadikook:
50 g Alma Eesti võid 82%
100 ml Alma täispiima 3,8%
200 g piimašokolaadi
4 g želatiinipulbrit
130 ml Alma täispiima 3,8%

Serveerimiseks:
Šokolaadiküpsiseid
100 g röstitud kakaopulbrit

Sulata kastrulis või, lisa piim ja kuumuta keemiseni, võta kastrul pliidilt ja lase paar minutit jahtuda.
Tükelda šokolaad ja lisa piima hulka, sega ühtlaseks massiks ja pane külmkappi tahenema.
Paisuta želatiin külmas vees, 4 g želatiini kohta võta 24 g külma vett, sega need väikses kausis omavahel läbi ja lase 5 minutit paisuda. Seejärel sulata želatiin, kuni muutub vedelaks ja ühtlaseks massiks.
Teises kastrulis kuumuta piim 40 kraadini ja sega juurde želatiin. Jahuta piimamass 18 kraadini.
Sega käsimikseriga omavahel šokolaadimass ja piimamass, täida silikoonist koogivorm täidisega ja pane sügavkülma vähemalt 5 tunniks. (mina kasutasin väikeseid silindrikujulisi silikoonvorme, vormi kuju pole üldse oluline).
Hoiusta kooki sügavkülmas ja võta enne serveerimist 5-10 minutit välja.
Küpseta ahjus kakaopulbrit 150 kraadi juures 1 tund, sega iga 20 minuti tagant.
Serveeri kooki küpsisepuru põhjal ja raputa peale kakaopulbrit.







Retsept valmis koostöös Valioga

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar