Laupäev, 20. jaanuar 2018

Kolme juustu ravioolid

Kolme juustu ravioolid on üks suurepärane õhtusöögiidee. Nende valmistamise võiks sättida nädalavahetusse, kus on rohkem aega söögi valmistamisele aega kulutada. Ravioolide tegemise juures on oluline, et pastataigen on kvaliteetne, nii konsistentsilt kui ka paksuse poolest. Mida õhem seda parem aga piisavalt paks, et täidis sees püsiks. Õhukese taigna saamiseks tuleb kindlasti abiks pastamasin, mille saad endale soetada näiteks kaubamajast 50 euroga. Teine oluline tegur taigna juures on kvaliteetse jahu kasutamine. Ideaalne jahu on 00 tüüpi nisujahu, mida saad endale osta Selveri gurmeeosakonnast. Lisaks mängib suurt rolli hea ravioolitäidis, milleks on mul see kord juustutäidis. Kasutatud on Valio uut PROfeel juustu ja laktoosivaba toorjuustu ning parmesanijuustust on valmistatud kaste. Suurepärane kooslus! 
Proovi järgi!

Raviooli taigen:
200 g 00 tüüpi nisujahu
2 muna
1 munakollane
4 g soola

Ravioolitäidis:
20 g Alma Eesti võid 82%
200 g Valio PROfeel juustu
60 g Alma täispiima vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2%
200 g Valio Viola laktoosivaba toorjuustu
Meresoola
Cayenne pipart

Parmesanikaste:
40 g Valio Forte Speciale kõva itaaliapärane juust
500 g Alma täispiima vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2%
2 tl sidrunimahla
Meresoola
Suhkrut

Punapeediglasuur ravioolidele: (soovikorral)
200 ml punapeedimahla
15 g Balsamicot
Suhkrut
Meresoola
Ksantankummit (kastme paksendaja)

Kõigepealt valmista ravioolitaigen. Selle jaoks sega suures kausis jahu ja sool. Teises kausis sega munad munakollasega ühtlaseks massiks. Lisa munamass jahu hulka ja sõtku sellest elastne taigen. Pane taigen kilesse ja aseta külmkappi vähemalt üheks tunniks.

Samal ajal, kui taigen on külmikus, valmista ravioolitäidis. Selleks kaalu kastruli või ja piim, kuumuta kuni või on sulanud. Järgmisena kaalu blenderisse toorjuust, riivitud proteiinijuust ja blenderda ühtlaseks massiks, seejärel lisa piima-võisegu ning jätka blenderdamist kuni paar minutit. Viimasena maitsesta segu soola ja cayenne pipraga. Pane täidis pritskotti.

Võta pool taignast, vormi käte vahel lamedaks ja lase läbi pastamasina alustades kõige madalamast astmest(0) kuni aste 7-ni. 
Aseta taignaplaadid jahusele lauale ja löö ümmarguse vormiga välja ühesuurused kettad. Pritsi iga ketta keskosasse täidist, seejärel suru ääred kokku. Tekkima peab poolkuu kuju. Ravioolide kokku panemine peab olema kiire, kuna taigen kipub väga kiiresti kuivama, siis on väga raske ääri omavahel kokku suruda. Juhul, kui see peaks juhtuma, siis võta appi vesi ja pintsel. Vajadusel pintselda ääred õrnalt veega kokku, et taigen omavahel hästi haakuks. (Ole ettevaatlik ka veega pintseldamisel, liigse vee koguse korral muutub taigen vedelaks ja on samuti võimatu neid omavahel kokku saada) Kokku pandud ravioolid aseta jahusele alusele. Kui hakkad ravioole keetma raputa üleliigne jahu maha ning keeda kuni 4 minutit. Kui ei soovi kõiki ravioole ära keeta, säilita jahusel alusel ja taassuletava anumaga külmkapis 3-4 päeva. Ravioolid peavad säilitamise korral olema kindlasti jahuga koos, et nad üksteise külge ei kleepuks.

Parmesanikastme jaoks riivi kastrulisse parmesan ja lisa juurde piim. Kuumuta keemiseni ning keeda vaiksel tulel kuni 1 minutit. Võta kastrul tulelt ja lase 15 minutit kaane all seista. Lisa sidrunimahl, sega spaatliga kergelt läbi. Nüüd eraldus kastmest vadak, mida kasutame kasutame edasi. Kurna vedelik läbi sõela, tahket massi vaja ei lähe. Maitsesta kaste soola, suhkru ja sidrunimahlga. 

Punapeediglasuuri jaoks kaalu kastrulisse punapeedimahl ja balsamico äädikas. Kuumuta keemiseni ning jätka keetmist 2 minutit. Maitsesta kaste soola ja suhkruga ning soovi korral paksenda ksantankummiga. Seda saab osta maksimarketitest kondiitrivahendite osakonnast. 

Viimasena keeda ravioolid valmis, soovi korral kata peediglasuuriga. Serveeri koos parmesanikastmega. 
Head isu!







Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar