neljapäev, 11. veebruar 2016

Kirsine sõbrapäevatort kõige hea ja paremaga

Veidike robustne samas luksuslik, mitme kihiline, kahe erineva võikreemiga, kirsside ja šokolaadiga. Selle koogi käekiri on täielik Mina; šokolaad, kirsid ja piisavalt magus, et espressot kõrvale juua. Magusa tasakaalustamiseks sobib ideaalselt ka kirsikaste.
Tordi kohal varitsevad/veritsevad kirsimahla tilkuvad südamed, mille tulemused kajastuvad koogi peal väikeste lombikestena. Samas see tort võib ise ka väga vabalt olla südametemurdja, kui te seda õigele inimesele pakute, ning tegija saab kindlasti tegemiserõõmu osaliseks nagu mina.



Retsept: 

Hele koogipõhi:

175 g suhkrut
3 suurt muna
270 g jahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
noa otsaga soola

Valmistamine:
  1. Vahusta omavahel pehme või ja suhkur, lisa ükshaaval segades juurde munad.
  2. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel ning lisa või-munasegule ja sega ühtlaseks taignaks.
  3. Sega juurde kirsi-kaneelijogurt ning kalla taigen 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.
  4. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit või kuni puutikk jääb peale kooki torkamist puhtaks. Peale küpsetamist lase veidike vormis jahtuda ning seejärel eemalda kook vormist ja tõsta restile kuni jahtub täielikult.


Tume koogipõhi:

175 g pruuni suhkrut
3 suurt muna
230 g jahu
30 g kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
noa otsaga soola

Valmistamine:
  1. Vahusta omavahel pehme või koos suhkruga, lisa üks haaval segades munad.
  2. Sega jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool omavahel ning lisa või-munasegule ja sega ühtlaseks taignaks.
  3. Lisa taignale kirsi-kaneelijogurt ja sega ühtlaseks ning kalla taigen 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.
  4. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit või kuni puutikk jääb peale kooki torkamist puhtaks. Peale küpsetamist lase veidike vormis jahtuda ning seejärel eemalda kook vormist ja tõsta restile kuni jahtub täielikult.

Vahukoore-jogurtivaht kihtide vahele:

1 spl suhkrut

Valmistamine:
  1. Vahusta rõõsk koor, suhkur ja jogurt tugevaks vahuks.


Šokolaadikreem:

80 g tuhksuhkrut
65 g kondenspiima 
2 spl konjakit
55 g kakaod

Valmistamine:
  1. Pehmenda või ja vahusta, sõelu juurde suhkur. Sega omavahel kondenspiim ja konjak ning lisa või-suhkrusegule. Lõpetuseks sõelu kreemile juurde kakao ning sega ühtlaseks massiks.
  2. (kõige parem kreem tuleb kui või ja kondenspiim on sama temperatuuriga)


Kirsikreem:

40 g tuhksuhkrut
35 g kondenspiima
1 spl konjakit
35 g kirsivedelikku

Valmistamine:
  1. Valmista täpselt samamoodi nagu kakaokreemi, ainult kakao asemel lisa kirsivedelik.
Kaunistuseks:

Šokolaadikaunistused
Kirsid + kirsikastet

Tordi kokku panemine:
  1. Lõika mõlemad biskviidid pikuti pooleks. (kokku saad neli biskviitpõhja ja biskviidi põhjad lao vaheldumisi, tume, hele, tume, hele ning biskviidi kumeram pool keera alla poole, et tort pealt sile oleks) 
  2. Pane tordialusele veidike kirsivedelikku ja esimesena pane tume biskviit siis määri 1/3 vahukoore-jogurtivahtu biskviidile, siis pane hele biskviit, uuesti 1/3 vahukoore-jogurtivahtu, lisa tume biskviit, siis määri uuesti 1/3 vahukoore-jogurtivahtu biskviidile ning lõpetuseks pane viimane biskviidikiht ja suru biskviite vähekene alla poole, et biskviitide vahele väga suuri vahesi ei jääks.
  3. Nüüd, kui tort peaks olema külgedelt ebaühtlane siis lõika noaga ilusti ühtlaseks, et saaks kreemiga paremini tordi seinad katta. Nii siis tordi seinad kata šokolaadikreemiga ja tordi pealt kata kirsikreemiga.
  4. Kaunista tort šokolaadi kaunistustega, kirsside ja kirsivedelikuga ning suhkruga vahustatud vahukoor pane pritskotti ning lase mõned tupsud tordile.
  5. Lase koogil külmkapis veidike seista ja valmis ta ongi.
  6. Serveeri rohke kirsikastmega või tassi kange kohviga.
Vinget sõbrapäeva teile!!!


Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar