teisipäev, 9. veebruar 2016

Kergelt talupojalik hernesupp

Meil olid ka vastlad nagu teilgi, porised aga siiski. Sõime hernesuppi, suitsutatud seakontidega - parim. Püha söömaaja laualt ei puudunud ka vastlakuklid ja keedetud seajalg, nii nagu peab.



Retsept :
3 dl poolikuid kuivatatud herneid
1 dl odrakruupe
600 g suitsutatud seakonte
1 porgand
2 väikest sibulat
1 spl sinepit
loorberileht
sool

Valmistamine :

  1. Leota herneid ja kruupe pool tundi.
  2. Pane suitsutatud seakondid koos loorberilehega keema ning keedes eemalda tekkinud vaht.
  3. Kui enam vahtu ei teki, siis lisa ka herned, kruubid ja sibul.
  4. Kui herned on juba pehmed lisa riivitud porgand.
  5. Maitsesta suppi soola ja sinepiga.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar