neljapäev, 18. veebruar 2016

Basiiliku risotto

Hästi maitserikas risotto basiiliku-valge veini kastmega, parmesani juustuga ja praetud sidrunitega.



Retsept: 2-le

2 spl oliiviõli
25 g Alma võid 82%
0,5 tk sibulat
0,5 tk küüslauku
150 g risotto riisi
1,5 dl valget veini
5 dl köögiviljapuljongit
50 g Valio Forte Speciale parmesani juustu

Basiiliku-veinikaste

1 dl valget veini
1 suur pihutäis basiilikulehti
oliiviõli
sool

Praetud sidrunid

4 õhukest sidruniviilu
oliiviõli
sool/pipar

Valmistamine:


  1. Tükelda sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks.
  2. Kuumuta paksupõhjalises potis 2 spl oliiviõli ja või ning kuumuta sibulat ja küüslauku kuni muutuvad klaasjaks.
  3. Lisa risotto riis ja kuumuta pidevalt segades 2 minutit, jälgi, et riis põhja ei kõrbeks.
  4. Vala juurde 1,5 dl valget veini ja kuumuta keskmisel tulel kuni vein on aurustunud. Siis hakka vähehaaval kuuma puljongit lisama ning ise pidevalt risottot segades. Kuumus peab olema madal ja palju korraga vedelikku ei tohi lisada, siis tuleb risotto kreemjam.
  5. Samal ajal kui risotto podiseb siis valmista basiiliku kaste, selleks pane kõik kastme  komponendid blendri ja blenderda ühtlaseks kastmeks.
  6. Kui risotto on peaaegu valmis, sega juurde riivitud parmesan, lase veidike parmesanil sulada ja vala juurde pool basiiliku-veinikastmest ning sega läbi ja maitsesta soola/pipraga.
  7. Sidrunite valmistamiseks prae sidrunid väheses õlis kuldseks ja maitsesta soola/pipraga.
  8. Serveeri risottot koos parmesani ja sidruniviiludega.

Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar