pühapäev, 13. oktoober 2019

Kanarind, võis praetud ahjukartulite, murulaugu-juustukastme ja värske salatiga

Selles postituses näitan kui lihtsalt ja kiirelt on võimalik valmistada üks korralik õhtusöök tervele perele. Lisaks sellele, et see saab kiirelt valmis on see ka väga maitsev. Kanaliha puhul meeldib mulle kõige rohkem kanarind koos nahaga. Seda müüakse poes väga hea hinnaga. Lisaks annab kananahk lihale palju rohkem mahlasust ning head maitset. Lisaks ostsin poest väikeseid mahekartuleid, mida küpsetasin koos koortega. Kõige tipuks valmistasin Valio murulaugu sulatatud juustust kreemise juustukastme, mis sobis selle roa juurde imeliselt.

Retsept 4-le:
2 kanarinda
800 g väikeseid kartuleid
75 g Alma Eesti võid
Meresoola
Oliiviõli
Musta pipart

Juustukaste:
200 ml Alma vahukoort 35%
1 pakk Valio Viola sulatatud juustu murulaugu ja koduaiaürtidega
Meresoola

Sidrunikoort

Värske salat:
100 g rukolat
25 g redist
Feta juustu
Oliiviõli
1 sidruni mahl

Kõigepealt valmista kartulid. Selleks pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema. Samal ajal puhasta kanarind kontidest ja prae pannil kuldseks. Maitsesta kana soola ja pipraga ning pane ahju 180 kraadi juurde järelküpsema umbes 13 minutiks.
Samal ajal kui kana küpseb valmista juustukaste ja salat. Juustukastme jaoks kaalu pott koor ja sulatatud juust. Riivi juurde 1 sidruni koor ja aja keema. Maitsesta saadud kaste meresoolaga.
Värske salati jaoks pese rukola ja nõruta kuivaks. Viiluta redis ja tükelda feta juust. Sega salatikomponendid kokku ja maitsesta oliiviõli ja sidruni mahlaga.
Kui kartulid on pehmeks keenud siis kurna vesi ja lõika kartulid pooleks. Prae kartuleid pannil kus sa kana pruunistasid. Lisa pannile ka võid, et saaksid ekstra krõbedad ja kuldsed kartulid. Maitsesta kartuleid meresoolaga.
Kana on valmis kui sisetemperatuur on kõige paksemast kohast vähemalt 65 kraadi.
Head isu!




     



Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar