esmaspäev, 4. september 2017

Kihiline pokaali meekook

Lihtsused peitub võlu või kuidas see oligi? Selle magustoidu puhul kehtib see raudkindlalt. Omatehtud õunamoos ja mitte lihtsalt õunamoos vaid kerge mojito alatooniga. Maitselt kergelt hapukas, mõnusalt magus ja viimase maitsenoodina viskab sisse mõrudust, mis koos moodustavad väga huvitava ja proovimist väärt maitsekombinatsiooni. Ricotta kreemi üheks võtmesõnaks on mesi, mille ülekülluse tõttu otsisin sellele rakendust ja voilaa siin see on. Parem, kui kunagi varem. 
Serveerimise poole pealt on teostus koduselt lihtne, ei mingit peenutsemist ja üleliia vaeva nägemist. 
Head katsetamist!:)


Küpsisepõhi:
10 sidrunimaitselist võiküpsist

Mojito õunamoosi:
6 valget klaari
20 g basiilikut
2 laimi mahl
50 g suhkrut
10 g piparmünti

400 g ricotta kohupiimapastat
100 ml vahukoort
80 g mett

Garneerinuks:
Vahtrasiirupit
Küpsisepuru

Alusta magustoidu valmistamist mojito õunamoosi tegemisest. Selleks puhasta õunad seemnetest ja lõika sektoriteks ning pane vaakumkotti, lisa sinna juurde basiilik, laimi mahl, suhkur ja piparmünt. Vakumeeri kott ja pane 100 kraadisesse vette 30 minutiks. Seejärel jahuta ja püreeri ning pane purki.
Järgmisena valmista ricotta-meekreem. Selleks pane ricotta ja mesi blendrisse ja püreesta kreemjaks massiks. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega see ricotta kreemi hulka. 
Nüüd lao kokku magustoit. Kõigepealt aseta pokaali põhja küpsisepuru, siis mojito õunamoosi 1-2 sl, järgmisena kohupiimakreem ja viimasena vahtrasiirup ning küpsisepuru. 
Voilaa nii lihtne see oligi.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar