teisipäev, 12. september 2017

Üks eriti rikkalik šokolaadikook

Šokolaadisõbrad, see kook on just teile! Üks eriti hõrk ja rikkalik šokolaadikook, mille valmistamine on lihtne, kuid tulemus lihtsalt suurepärane. Koogi valmistamisel on kasutatud naturaalset kakaod, mille tugev maitse ei tee kooki liiga läägeks vaid hoopis vastupidi, rikkalikuks. Kooki katab kergelt soolakas karamellikaste ja dulce de leche toorjuustukreem, mis teevad selle koogi veelgi täiuslikumaks. Rääkides täiuslikkusest, siis soovitan koogi kõrvale serveerida, ühe eriti kange espresso, fantastitiline!:P

Šokolaadikook:
140 g jahu
200 g suhkrut
45 g kakaod
5 g soodat
5 g küpsetuspulbrit
7 g soola

115 g keefiri
115 g toiduõli
1 muna
115 g keevat vett

Karamellikaste:
100 g suhkrut
125 g vahukoort 35%
30 g toasooja võid 82%
Väheke soola

Dulce de leche kreem ehk keedetud kondenspiima kreem:
1 purk konserveeritud kondenspiima
200 g toorjuustu


Kõigepealt valmista dulce de leche. Selleks eemalda kondenspiimapurgi pealt kleepsud. Kuumuta suures potis vesi keemiseni ja aseta kondenspiimapurk keevasse vette, keera kuumus selliseks, et vesi õrnalt keeks. Keeda kondenspiima 2 tundi, seejärel jahuta kondespiimapurk külmas vees. Kui purk on jahtunud, siis ava ja kasuta sellest ära ainult 200 grammi keedetud kondentspiima. Ülejäänud kalla suletavasse purki ja hoiusta külmkapis, ideaalne kaaslane hommikuste pannkookidega!

Järgmisena valmista šokolaadikook. Selleks sega kausis kuivaained. Teises kausis sega keefir, õli ja muna ning lisa see kui vainetele ja sega ühtlaseks massiks. Hakka järk-järgult juurde lisama ka keevat vett ise samal ajal taigent segades. Taigen tuleb täna vee lisamisele üsna vedel, kuid see annab ääretult mahlase ja maitsva tulemuse. Vala taigen 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud ja õlitatud koogivormi ning küpseta 120 kraadi juures 1 tund või kuni puutikk jääb koogi keskmist osa testides puhtaks. Jahuta kook täielikult!

Karamellikastme valmistamiseks kuumuta pannil suhkur, nii, et see hakkab kergelt karamelliseeruma ja värv muutub helepruuniks. Lisa juurde vahukoor ja kuumuta segades veel paar minutit, kuni konsistents muutub veidike paksemaks. Viimasena sega juurde toasoe või ja siis lase kastmel jahtuda.

Viimasena valmista dulce de leche-toorjuustukreem. Selleks sega omavahel jahtunud dulce de leche ja toorjuust omavahel ühtlaseks massiks ja pane pritskotti. Dulce de leche peab olema täielikult jahtunud, vähemalt +4 kraadini.

Nüüd on aeg kook kaunistada. Kõigepealt kata kook karamellikastmega ning seejärel kaunista dulce de leche-toorjuustukreemiga. Siin kohal lase oma fantaasial lennata. :)

Head katsetamist! :P





Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar