neljapäev, 17. august 2017

Kahekordne kukeseene burger

Sellekordseks retseptiks on kahekordne kukeseeneburger ja tegelikult mitte ainult kukeseene vaid selle vahelt leiab ka ülimahlase veiselihapihvi. Kui kõige tavalisem ja legendaarsem burksikaste on hapukoor ja ketšup, siis selles retseptis on asjad hoopis teisiti. Hapukoore-ketšupi kastet asendab palju tervislikum kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. See on lihtsalt super hea maitsepomm, mida sobib ideaalselt burgeri vahele panna. 
Kuid üks omapärasemaid leide burgeri vahelt on hoopis kukeseened, need eriti head või ja küüslauguga praetuna. Suurepärane!
Retsept ise on lihtne ja katsetamist väärt!
Proovi järgi!!:)

2-le

3 burgeri kuklit
Frillise salati lehti
Punase sibula rattaid

Kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste:
1 pakk Alma maitsestamata kreeka jogrutit  (370g)
100 g päikesekuivatatud tomateid
1 sl Heinz sojakastet
1 tl worcestershire kastet

Veiseliha burgerid:
250 g  kvaliteetset veisehakkliha
1 tl dijoni sinepit
Meresoola
Musta pipart
6 viilu Valio Atleet Cheddar juustu

Praetud kukeseened:
4 peotäit värskeid kukeseeni
1 sl oliiviõli
30 g Alma Eesti võid 82%
1 küüslauguküüs


Kõigepealt valmista kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. Selle jaoks kaalu blenderisse üks pakk kreeka jogurtit, päikesekuivatatud tomatid, sojakaste ja worcestershire kaste ning blenderda ühtlaseks massiks. Kontrolli maitset ning vajadusel lisa sojakastet juurde.
Järgmisena valmista hakklihamass. Selleks sega kõik koostisained omavahel. Vormi sellest kaks pihvi ja prae oliiviõlis mõlemalt poolt ning seejärel aseta juustuviilud burgeritele. Keera kuumus kõige madalama peale ja kata pann kaanega ning küpseta valmimiseni.
Praetud kukeseente jaoks kuumuta pannil õli ja või ning seejärel prae kukeseened. Kukeseente praadimise poole peal lisa pannile hakitud küüslauk ja prae valmimiseni. 
Rösti ahjus pooleks lõigatud kuklid krõbedaks. Seejärel aseta iga kukli lõigatud poolele kaste, siis salati leht, veiselihaburgerid, uuesti kukkel, kaste, praetud kukeseened, sibularattad ja viimasena kukli pealmine osa.
Ja voilaa, valmis ta saigi!







Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar