pühapäev, 6. november 2016

Punapeedi-kanapirukas

Talvine periood on suurepärane aeg pirukate tegemiseks ja söömiseks. Nõnda tegingi ühe väga mõnusa peedi-kanapiruka. Seda pirukat on lihtne valmistada ja sobib söömiseks nii soojalt kui jahtunult. 
Mõnusat katsetamist!


Pirukapõhi: 24 cm suurune pirukavorm
100g võid
200 g jahu
1 muna
näpuotsaga soola

Täidis:
1 suur punapeet
1 suur sibul 
110 g punase veini äädikat
100 g vett
100 g suhkrut
sool
3 tüümiani oksa

4 muna
170 g hapukoort
4 küüslauguküünt
75 g sinihallitusjuustu
300 g Rannamõisa broilerifileed
oliiviõli
sool/pipar

Sinihallitusjuustukaste:
50 g sinihallitusjuustu
100 g kohvikoort

Serveerimine:
Sinihallitusjuustukaste
Peedi vinegrett
Kõrvitsaseemned

Kõigepealt valmista põhi: Selleks sega omavahel jahu,või, muna ja sool ühtlaseks massiks. Vormi sellest pall, kata kilega ja pane külmkappi 10 minutiks.
Täidise jaoks esmalt koori ja puhasta punapeet ja sibul. Lõika peet ja sibul pikkadeks ribadeks. Kalla väikesesse potti punase veini äädikas, vesi, suhkur, tüümian ja sool ning sega kuni suhkur lahustunud. Lisa potti juurde sibula ja peedi ribad ja keeda pool pehmeks. Tõsta potist peet ja sibul nõrguma. Vedelik jäta alles, seda saad pärast vinegrett kastmena kasutada.
Lõika broilerifilee ribadeks ja pruunista kergelt pannil ning maitsesta soolaga.
Kalla kaussi munad, hapukoor, riivitud küüslauk, 75 g sinihallitusjuustu ja maitsesta soola ning pipraga ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks.
Suru taigen 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta pirukapõhjale kanafileeribad, sibula ja punapeedi ribad ning vala üle muna-hapukooremassiga. 
Pane pirukas ahju 175 kraadi juurde ja küpseta 25-30 minutit.
Lõpetuseks valmista sinihallitusjuustukaste. Selleks riivi potti sinihallitusjuust ja kalla juurde kohvikoor. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni tekib ühtlane konsistents. Eemalda tulelt.
Serveeri pirukat sinihallitusjuustukastme, peedi vinegreti ja kõrvitsaseemnetega.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar