esmaspäev, 2. november 2015

Šampinjoni-parmesani täidisega kanafileerullid peekonisse mähituna

Tegin esimest korda kanafileerulle šampinjoni-parmesani täidisega ning peekoniviiludega ümbritsetuna, mis oli äraütlemata hea, ning harjutasin kätt ka serveerimise osas.
Kanarullide kõrvale serveerisin võis ürtidega praetud kartuleid ja porgandeid.
Kastmeks blenderdasin basiiliku, küüslaugu, oliiviõli, sidrunimahla, soola ja pipraga ühtlaseks massiks.
Väga väga mõnusad kanarullid seenearmastajatele, kes seeni ei söö siis võib täidiseks midagi muud sisse toppida nt juustu, päikesekuivatatud tomateid jne. Peekoniviilud aitavad säilitada mahlasust ja annavad mõnusalt suitsuse meki kanale juurde.


                           Lõpp tulemus.                

      Viimaseid lisandeid roale lisamas.       

Serveerimine täies hoos..


Retsept: 2-le

Kanafileerull:

2 kanafilee tükki (üks kanafilee võiks kaaluda umbes 250 g )
8 šampinjoni
1 tk küüslauku
1 spl võid
oliiviõli
pipart/soola
50g parmesani
8 viilu suitsupeekonit


Kartuli ja porgandi lisand:

6 keskmist kartulit
2 porgandit
oliiviõli
1 spl või
rosmariin
tšilli helbeid
sool/pipar


Basiilikukaste:

üks suur kimp basiilikut
125 ml oliiviõli
sidrunimahla
sool/pipar


Valmistamine:


  1. Alusta kokkamist kanarullide valmistamisega. Töötle kanafileed paksematest kohtadest õhemaks. Aseta fileed toidukile vahele ja tambi kergelt taignarulliga fileed õhemaks (mida õhem seda parem) ning ühtlasemaks, ürita ristküliku kujuliseks saada.
  2. Valmista šampinjoni täidis. Selleks kuumuta pannil oliiviõli, või, hakitud küüslauk, šampinjonid ja maitsesta vähese soola/pipraga. Prae kuni šampinjonid on läbi küpsenud. Riivi juurde nüüd parmesan ja sega läbi.
  3. Jaota šampinjonid fileede vahel võrdselt ära ja keera rulli ning siis omakorda mähi rulli keeratud kanad peekoniviilude sisse. 
  4. Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane potis vesi keema kus sul on vaja mõne hetke pärast kartuleid ja porgandeid blanšeerima hakata.
  5. Pruunista kuumal pannil peekonisse mähitud kanarullid ja aseta 200 kraadisesse ahju järelküpsema 20 minutiks.
  6. Lõika porgandid pikuti neljaks, kartulid tükelda kuubikuteks ja ristkülikuteks  ning blanšeeri soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kuumuta pannil oliiviõli ja või ning lisa blanšeeritud köögiviljad ja rosmariin, prae köögivilju kuni muutuvad kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga. Kartulitele lisa soovi korral ka veidike tšilli helbeid.
  7. Lisa basiilik ja oliiviõli blendrisse ning blenderda kuni tekib ühtne mass. Maitsesta vähese sidrunimahla ja soola ning pipraga. 
  8. Serveeri kõik komponendid taldrikule. Naudi!
 




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar